Presedintele CJ Ilfov anunta ca va da in judecata Ministerul Fondurilor Europene

petrache_marian.jpg

Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, a anuntat ca intentioneaza sa dea in judecata Ministerul Fondurilor Europene, din cauza ca judetul pe care il conduce “va fi privat” de 340 de milioane de euro pe apa si canal.

“Romania a ratat oportunitati si a ratat tinte pentru ca, din pacate, capacitatea sa administrativa la nivel central si local (…) a fost si a devenit din ce in ce mai slaba. Altfel, nu imi explic cum facem tot felul de strategii, dar niciuna nu e pusa in aplicare. Eu, astazi sau maine, dau in judecata Ministerul Fondurilor Europene (…), pentru ca judetul Ilfov va fi privat de 340 de milioane de euro pe apa si canal. Din 2014, cand am revizuit Master Planul pentru perioada 2014 – 2020, dupa opt revizii, (…) nici acum n-am primit acceptul pentru depunerea documentatiei in vederea accesarii fondurilor europene”, a declarat Petrache.

El a precizat ca a vorbit cu ministrul Fondurilor Europene si a cerut lamurirea situatiei. “Am vorbit cu doamna ministru, i-am explicat ca nu e nimic personal, dar trebuie sa ne lamurim intr-un fel sau altul, pentru ca nu poti sa lasi o comunitate din jurul Bucurestiului, cu o anumita cerinta a standardului de viata, sa o privezi de aceasta finantare, in conditiile in care bugetul Consiliului Judetean e undeva la 50 de milioane de euro, iar capacitatea lui investitionala este undeva intre 10 si 15 milioane. (…) Daca ma gandesc la 340 de milioane, mi-ar trebui vreo 20 de ani minim ca sa fac investitiile necesare”, a aratat Petrache.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.