Vot in Parlamentul European: Regiunile mai putin dezvoltate din UE trebuie sa fie in centrul politicilor de investitii

vote-European-Parliament-479x320.jpg

Proiectele care contribuie la coeziunea intre regiunile UE trebuie sa ramana in centrul politicilor UE de investitii, in ciuda presiunii asupra bugetului UE, au transmis europarlamentarii reuniti in sesiune plenara la Strasbourg.

Efectele negative ale crizei economice si financiare, mai ales asupra regiunilor cu crestere economica scazuta, au redus politicile bugetare, ducand la taieri ale investitiilor publice, subliniaza deputatii in rezolutia adoptata marti cu 488 voturi la 90 si 114 abtineri. Alaturi de finantarile UE prioritare, aceste regiuni au nevoie si de strategii adaptate pentru a acoperi diferentele si a oferi perspective dinamice locuitorilor, mai considera deputatii.

„Acest raport urmeaza unei initiative pe care am luat-o in 2015 cu comisarul Corina Cretu pentru a atrage atentia asupra provocarilor cu care se confrunta regiunile cu intarzieri in dezvoltare si a dificultatilor pe care le-au infruntat, exacerbate de recesiune. Cred ca este foarte important pentru noi sa fim constienti de rolul important jucat de politica de coeziune in cresterea competitivitatii. Aceste regiuni sunt foarte dezavantajate si a le ajuta trebuie sa fie o prioritate a UE.”, a declarat raportorul Michela GIUFFRIDA (S&D, IT).

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.