Prima campanie de strangere de fonduri prin sms pentru copiii cu autism

copii1.jpg

Pe 15 septembrie, Stirile Kanal D si Asociatia Invingem Autismul au lansat campania “Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!” Astfel, telespectatorii Kanal D pot sprijini copiii afectati de autism prin donatii de 2 Euro la numarul de sms 8842 (valabil in retelele Cosmote, Orange si Vodafone).

Incidenta tulburarilor din spectrul autismului a crescut in mod alarmant. Conform statisticilor internationale, 1 din 100 de copii este afectat. Autismul este o tulburare neurobiologica severa, care afecteaza comunicarea, relationarea si integrarea senzoriala a individului. Fara interventie, riscul este ca acea persoana sa ramana izolata toata viata si dependenta de sprijinul altei persoane.

Unul dintre obiectivele campaniei “Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!” este de a determina autoritatile sa sustina serviciile dedicate copiilor cu autism. Totodata, campania doreste sa sensibilizeze publicul larg la aceasta problematica, facilitand, astfel, integrarea scolara si sociala a persoanelor cu autism – in acest moment exista numeroase prejudecati care functioneaza ca adevarate bariere in calea integrarii.

Copiii cu autism invata mult mai greu decat ceilalti, care au o dezvoltare tipica, iar interventia, deci educatia lor, trebuie sa fie intensiva. Toate aceste servicii sunt oferite de catre personal specializat, dupa un plan amanuntit, iar progresele apar in timp. Daca acum 20 de ani se considera ca autismul este o boala incurabila, programele specializate de interventie au in prezent rezultate vizibile astfel ca tot mai multi copii cu autism au sansa la o viata independenta.

Integrarea in scoala este necesara si posibila, dar acest lucru presupune activitati suplimentare de pregatire, cu personal specializat in interventii specifice pentru copiii cu autism, care pot costa si peste 1000 Euro pe luna. Totodata, este absolut necesara informarea si formarea cadrelor didactice, care sunt inca nepregatite sa primeasca elevi cu autism in clasele lor, dar si schimbarea mentalitatii parintilor celorlalti copii.“, a declarat Andreea Sorescu, directorul executiv al Asociatiei Invingem Autismul.

Fondurile stranse in urma campaniei Stirilor Kanal D si Invingem Autismul vor ajuta la pregatirea  specializata pentru scoala a copiilor care beneficiaza de serviciile Centrului Invingem Autismul  si la formarea a 100 de cadre didactice din tara din gradinite si scoli de masa in metode de predare pentru copiii cu autism.

Doneaza 2 Euro la sms 8422 si ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!

Contact:
Maria Popescu, Communication and PR Manager – Kanal D,  [email protected]; tel: 0721204605
Oana Varlan, Coordonator fundraising si comunicare – Asociatia Invingem Autismul [email protected], tel: 0741 198 290

Sursa: Gala Societatii Civile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.