Primaria Campia Turzii va implementa, cu fonduri europene, cel mai mare proiect de infrastructura de pana acum

Dorin-Nicolae-Lojigan-229x300.jpg

Primaria municipiului Campia Turzii a semnat cu Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest un contract in valoare de 9 milioane de euro, cel mai mare depus vreodata de administratia acestui oras, pentru realizarea unui amplu proiect de imbunatatire a infrastructurii. Potrivit unei postari de pe pagina de socializare a institutiei, proiectul de 41.750.792, 34 lei prevede reabilitarea de strazi, trotuare, rigole, amenajarea de statii de tip bike-sharing, achizitionarea de autobuze, biciclete si realizarea de piste de biciclisti.

Toate aceste au ca scop, potrivit primarului Lojigan, apropierea locuitorilor din Campia Turzii de stilul de viata al unor oraseni precum cei din Stockholm, Bruxelles sau Haga, care aleg zilnic sa se deplaseze pe doua roti, in loc sa ia autoturismul.

Finantarile europene mai reprezinta, in opinia primarului Dorin Nicolae Lojigan, “o parghie la indemana oricarui manager”. “Proiectul semnat in 31 decembrie 2018 are cea mai mare valoare economica dintre toate solicitarile de finantare guvernamentale si neguvernamentale depuse vreodata de orasul nostru, iar lucrarile si achizitiile cuprinse in proiect au rolul de a spori bunastarea cetatenilor nostri, prin crearea de noi rute de deplasare, prin scaderea consumului de carburanti si prin contributii la sanatatea proprie – datorita sistemului de bike-sharing. Ne-am obisnuit sa ne deplasam cu autoturismele, fie si pe distante scurte, in timp ce locuitorii unor orase precum Stockholm, Bruxelles sau Haga folosesc bicicletele pentru deplasarea prin oras. Aceste deziderate vor deveni realitate, odata cu finalizarea proiectului nostru de mobilitate urbana”, a declarat Dorin Nicolae Lojigan.

Reprezentantii primariei Campia Turzii spera ca prin acest proiect orasul lor sa se transforme intr-unul ‘cochet, cu facilitati de transport si infrastructura demna de standardele Uniunii Europene’, dupa cum se arata in postarea municipalitatii.

Lucrarile de modernizare a strazilor si trotuarelor precum si amenajarea pistelor de biciclete vor demara dupa finalizarea lucrarilor cuprinse in ‘Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din regiunea Turda-Campia Turzii, in perioada 2014 – 2020’, dezvoltat si implementat in colaborare cu Compania de Apa Aries. “Practic, pe strazile municipiului nostru va fi un santier permanent, pornind de la infrastructura subterana de apa si canalizare si continuand cu cea supraterana”, arata reprezentantii primariei.

Demarat inca din toamna anului 2016, proiectul ‘Infrastructura de transport public si masuri pentru mobilitate alternativa in Municipiul Campia Turzii’ a fost acceptat spre finantare si a fost semnat, in ultima zi a anului 2018, de primarul municipiului, la sediul ADR Nord Vest din Cluj-Napoca.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.