Satu Mare: Proiecte de peste 26 milioane euro, selectate pentru a primi finantare prin POR

finantari-firme-IT_0.jpg

Peste 20 de fise de proiecte intocmite de Primaria municipiului Satu Mare pentru finantare europeana prin Programul Operational Regional (POR) au fost selectate si urmeaza sa fie implementate, a anuntat primarul Kereskenyi Gabor.

Potrivit edilului, pentru unele din proiectele incluse in Strategia de Dezvoltare a Municipiului Satu Mare si Planul de Mobilitate Urbana Durabila au fost semnate deja contractele de finantare, iar altele urmeaza sa fie semnate la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest.

“Aici intra cinci pachete de piste de biciclisti, este vorba de achizitie de autobuze hibride, de reabilitarea unor institutii de invatamant – in suma care ne-a fost alocata cred ca vor fi doua gradinite si o scoala, intra Piata Libertatii, deci Centrul Vechi, dorim sa facem pietonizarea si infrastructura la Turnul Pompierilor. Aici mai intra Centrul Nou impreuna cu pasarela pietonala si ciclista, respectiv la intersectia Crinul acel pasaj suprateran tot integrat cu piste de biciclete. Mai intra reabilitarea zonelor degradate, cum ar fi lacul Cubic, malul Somesului intre cele doua poduri“, a afirmat Kereskenyi.

Cel mai probabil in acest an vor fi organizate licitatiile si vor fi incepute unele lucrari.

Valoarea totala a proiectelor ce vor fi implementate este de 26,6 milioane euro. Din totalul sumelor, 85% sunt alocate de Uniunea Europeana, 13% reprezinta fonduri guvernamentale, iar contributia proprie a municipiului este de doar 2%.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.