Primăria Parisului a votat un plan pentru susținerea librăriilor, în valoare de 300.000 de euro

librarie.jpg

Într-un context deosebit de dificil pentru librăriile, magazinele cu marje foarte mici, orașul Paris a decis să-și consolideze sprijinul pentru aceste locuri esențiale pentru țesătura comercială a capitalei. Apelul anual pentru proiecte pentru ajutoare de investiții pentru librăriile pariziene vede astfel că bugetul său va scădea de la 256.000 de euro la 300.000 de euro, după votul în acest sens al Consiliului de la Paris.

Apelul pentru proiecte, deschis miercuri, 20 mai, așteaptă cereri până la 28 iunie 2020. Acesta se adresează „întreprinderilor independente de librărie pariziene sau rețelelor de librării (asociații etc.) care doresc să își dezvolte activitatea și atracție », A cărei sediu se află la Paris și a cărei activitate principală este vânzarea de cărți noi, diversificarea și promovarea unei diversități de categorii de lucrări de fonduri.

Ajutorul alocat va permite librăriile selectate:

  • să-și echipeze magazinul pentru a asigura respectarea condițiilor de precauție pentru sănătate pentru echipele lor și primirea clienților;
  • să își dezvolte activitatea prin dezvoltarea sau renovarea magazinului sau a locului de operare comercială;
  • să le crească atractivitatea și să își dezvolte activitatea printr-o diversificare a ofertelor lor sau prin achiziționarea de instrumente și echipamente inovatoare pentru a facilita sau a îmbogăți legătura cu clienții;

Proiectele selectate vor putea solicita sprijin din partea Parisului numai pentru cheltuielile de investiții necesare pentru implementarea proiectului. Loturile pot acoperi până la 70% din suma excluzând impozitul pe lucrările care urmează să fie efectuate, în limita unui plafon stabilit până la 30.000 EUR, la avizul unui juriu prezidat de orașul Paris. Cererea de ajutor prin intermediul acestui apel pentru proiecte nu se poate referi în niciun caz la investiții efectuate… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.