Oros, despre Programul ”Tomata”: În unele zone alte ţării s-a fraudat şi au reuşit să compromită şi acest program pentru că s-au dat spre plată foarte multe dosare fictive

rosii-gradina-2.jpg

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat, vineri, că Programul ”Tomata” a fost compromis, întrucât au fost finanţate foarte multe dosare fictive. Doar în judeţul Olt, Oros a precizat că au fost trimise la DNA 417 astfel de dosare, după ce un funcţionar a observat că au fost trimise la plată multe dintre dosarele pe care el le respinsese întrucât nu întruneau condiţiile.

”Acest Program «Tomata» a fost gândit în ideea ca în Romna să fie pe piaţă tomate româneşti, exact în perioada în care acestea nu se găsesc. Multă lume face tomate în câmp deschids, dar primăvara devreme sau toamna târziu acestea erau de import. Programul se derulează al patruleea an.”, a afirmat Adrian Oros,, vineri, întro conferinţă de presă la Oradea.

Acesrta afirmă că, până acum, programul nu şi-a demonstrat valoarea macro-economică, întrucât importurile au crescut de la an la an.

”M-am uitat pe datele INS şi în fiecare an au crescut importurile, impactul macro-economic asupra agriculturii nu a fost benefic, dar a fost benefic pentru beneficiarii acestui program”, a mai afirmat Oros.

Ministrul Agriculturii a precizat că programul a fost fraudat.

”În unele zone alte ţării s-a fraudat şi au reuşit să compromită şi acest program pentru că s-au dat spre plată foarte multe dosare ficrive. În judeţul Olt – un funcţionar de la Direcţia Agricolă ne-a sesizat că foarte multe dosare respinse de el pentru că nu erau conforme au fost trimise la plată. Am trimis Corpul de Control şi 417 dosare sunt la DNA doar în judeţul Olt, fiind plătite cu câte 3.000 de euro… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.