Primăria Târgu Jiu a obţinut 5 milioane de euro pentru schimbarea iluminatului public pe leduri

primaria-targu-jiu-300x200.jpg

Primăria municipiului Târgu Jiu a obţinut un proiect cu finanţare europeană în valoare de 5 milioane de euro pentru modernizarea iluminatului public pe bază de leduri, a declarat edilul Marcel Romanescu.

Potrivit sursei citate, proiectul respectiv este primul de acest fel din regiunea Olteniei. “Proiectul a fost depus anul trecut în luna februarie, a trecut prin toate fazele de avizare şi urmează ca în perioada următoare să dăm drumul la toate documentaţiile necesare pentru realizare. Este primul proiect de iluminat public pe bază de reguli în regiunea Olteniei. În proiect sunt cuprinse toate bulevardele principale ale oraşului”, a spus Marcel Romanescu.

În context, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, Marius Ionescu, a declarat că proiectul prevede o reţea de 27 de kilometri de fibră optică şi a menţionat că va duce la o reducere considerabilă atât a consumului de energie, cât şi al CO2.

“Despre acest proiect pot spune că ne-am bătut la nivel de regiune a Olteniei. N-au fost alocate decât 10 milioane de euro, se putea finanţa un singur proiect de maxim 5 milioane de euro, ne-am fi dorit să luăm toţi banii, dar acestea au fost condiţiile. Una dintre condiţii a fost regula primului sosit – primului servit. Vor fi înlocuite 1.037 de corpuri de iluminat din totalul celor aproximativ 5.000 câte sunt la nivelul UAT (unităţii administrativ-teritoriale – n.r.). S-a făcut un efort susţinut ca în maxim trei luni de când s-a lansat ghidul de finanţare să putem să avem atât instrumentele necesare, cât şi documentaţia tehnico-economică. Discutăm despre circa 27 de kilometri de reţea de fibră optică şi, prin cele patru staţii radio care vor fi montate, din această fibră va putea fi comandată puterea instalată pe fiecare corp de iluminat. Vom primi în timp real datele privind modul cum se comportă corpul de iluminat”, a precizat Marius Ionescu.

Potrivit acestuia, prin proiect mai este prevăzută şi dotarea cu servere şi computere, urmând ca un birou din primărie să fie transformat în dispecerat. Directorul a mai precizat că perioada de execuţie a fost stabilită la 24 de luni, timp în care va fi creat un disconfort la nivelul oraşului în urma lucrărilor care vor fi efectuate.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.