Contractele pentru trei proiecte cu finanţare europeană de 7 milioane de euro, semnate de primarul municipiului Piatra-Neamţ

Fonduri-europene-Pixabay_0.jpg

Primarul municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, a semnat, pe 29 august, trei contracte de finanţare europeană în valoare totală de peste 7 milioane de euro, în cadrul Programului Operaţional Regional.

Finanţarea este asigurată prin Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, iar contribuţia municipalităţii este de 2%.

”Cu cele trei contracte de finanţare semnate astăzi, avem în acest moment un număr de nouă proiecte finanţate din bani europeni care intră în linie dreaptă pentru implementare. Dezvoltăm oraşul şi îl aducem la standarde europene prin implementarea unor proiecte cu multiple elemente de smart city. (…) Mă voi bate în continuare pentru fiecare euro care poate fi adus în Piatra-Neamţ în proiecte de investiţii care dezvoltă oraşul şi să cresc calitatea vieţii”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Primul proiect constă în extinderea şi modernizarea sistemului de iluminat public în municipul Piatra-Neamţ pe opt străzi şi are valoarea de peste 1,1 milioane euro. Acest proiect îl continuă pe cel semnat în data de 10 august, în valoare de un milion de euro, care constă în extinderea şi modernizarea sistemului de iluminat public în cartierul Precista şi alte patru străzi.

Cel de-al doilea proiect vizează regenerarea urbană a coridorului secundar de mobilitate între Bulevardul 9 Mai şi strada Dimitrie Leonida, având o valoare de peste 3,4 milioane de euro. Proiectul include amenajarea de trotuare, spaţii verzi, reorganizarea parcărilor, realizarea unui canal tehnic pentru îngroparea cablurilor precum şi reabilitarea şi extinderea podului peste râul Cuiejdi.

Al treilea contract de finanţare este pentru implementarea unui sistem bike-sharing în municipiul Piatra-Neamţ şi are valoarea de de 2,5 milioane de euro. Proiectul cuprinde realizarea a 22 de staţii pentru închirierea de biciclete în toate cartierele oraşului, în zonele cele mai tranzitate de locuitori, dar şi de turişti.

Majoritatea staţiilor pentru închirierea bicicletelor sunt amplasate pe străzile pe care sunt pregătite proiecte europene cu reţele de piste pentru ciclism, ce urmează să fie aprobate în perioada următoare.

Cele 220 de biciclete, dintre care 60 sunt electrice şi 160 sunt clasice, vor putea fi închiriate prin achiziţionarea de tichete de la automate pentru eliberarea cardurilor, amplasate în 10 din cele 22 de staţii.

Primăria Piatra-Neamţ a depus pentru finanţare europeană 32 de proiecte, care însumează peste 92 milioane euro.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.