Municipiul Suceava are în plan atragerea a 32 de milioane de euro din fonduri europene, pentru investiţii

Fonduri-Europene-2.jpg

Municipalitatea suceveană ar urma să acceseze, pentru investiţii, 32 de milioane de euro prin Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord Est, ceea ce reprezintă circa 45% din bugetul primăriei, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi. El a precizat că primăria a depus deja proiecte în valoare de 27 de milioane de euro, iar restul proiectelor, până la suma de 32 de milioane de euro, urmează să fie depuse luna viitoare.

Totodată, Harşovschi a spus că municipalitatea va mai depune proiecte până la suma de 45 de milioane de euro, în speranţa că vor mai rămâne bani europeni de la unele municipii ce nu vor putea accesa sumele repartizate.

Potrivit viceprimarului, proiectul cu cea mai mare valoare, de 25,39 de milioane de euro, depus de Primăria Suceava, este cel privind sistemul integrat de transport public ecologic, ce presupune achiţionarea a 25 de autobuze electrice în lungime de 12 metri, 10 autobuze electrice de 6 metri, precum şi amenajarea a 44 de staţii de încărcare, a 47 de staţii de transport de călători şi reabilitarea străzii Vasile Pîrvan.

“Pe această axă 4.1 intenţionăm să mai depunem încă un proiect de rezervă pentru a depăşi valoarea de sută la sută acordată. Pentru că sunt judeţe, municipii care nu vor depune proiectele în termen şi sperăm să primim noi şi banii lor. Vom mai depune încă un proiect de 2,4 milioane de euro implementare sistem de management al traficului în Suceava. Suntem în etapa de semnare a contractului de servicii. (…) Avem depus la Bucureşti, în parteneriat cu MDRAP, cu Jasper, cei care se ocupă de transport, 15 autobuze electrice de 12 metri şi 15 staţii de încărcare. Documentele sunt plecate la Ministerul Dezvoltării. Valoarea este de 11,023 de milioane de euro”, a spus Harşovschi.

Potrivit acestuia, muncipalitatea are în plan şi alte proiecte, care în momentul de faţă se află în pregătire, sau în diferite alte etape. “Pe subaxa 4.2 mai avem lucru. Aşteptăm transferul Parcului Şipote, să fie proprietatea noastră pentru că vrem să depunem un proiect de 1,63 de milioane de euro. Vom depune în martie un alt proiect – reabilitarea a 14,5 hectare de teren pe malul râului Suceava în zona Denis, Sala sporturilor în valoare de 1,28 de milioane de euro. Centru multifunţional Arta Iţacani este finalizat şi depus din martie 2018. Ni se spune că este în faza de precontractare şi se va semna contractul de finanţare în martie 2019. (…) Aici pregătim un proiect să reabilităm şi stadionul Iţcani, plus străzile de acolo, în valoare de 375.000 de euro. Îl depunem până în martie”, a spus Harşovschi.

Viceprimarul a apreciat că municipiul Suceava stă bine la absorbţia fondurilor europene comparativ cu alte municipii din regiunea de nord, cum ar fi Bacău sau Botoşani care nu au depus niciun proiect.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.