Primariile au depus proiecte pentru reabilitarea scolilor din Regiunea Vest

ADR_Vest_logo.jpg

ADR_Vest_logoAgentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitate de Organism Intermediar pentru implementarea Regio-Programul Operational Regional (Regio-POR) in Regiunea Vest, anunta incheierea perioadei pentru depunerea proiectelor in vederea obtinerii de finantare nerambursabila in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte al domeniului major de interventie 3.4 Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua al Regio-Programul Operational Regional.

Astfel, pana in data limita pentru depunerea cererilor de finantare (5 mai 2014), in Regiunea Vest au fost depuse spre finantare 40 de proiecte cu o valoare a finantarii nerambursabile de 27,51 milioane euro. Dintre acestea, 38 de proiecte cu o valoare a finantarii nerambursabile de 27,20 milioane euro se afla in etapa de evaluare iar 2 proiecte cu o valoare a finantarii nerambursabile de 0,31 milioane euro au fost respinse. in consecinta, finantarea nerambursabila solicitata in Regiunea Vest – in cadrul celui de-al doilea  apel de proiecte – depaseste cu 51,13% alocarea regionala.

Lista proiectelor depuse spre finantare in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte, locul de implementare al acestora si stadiul lor

Organizarea celui de-al doilea apel de proiecte in cadrul domeniului major de interventie 3.4 a venit ca urmare a realocarii de fonduri nerambursabile din cadrul Programului Operational Sectorial Mediu si a Programului Operational Sectorial Transport. Ca urmare a acestei realocari (din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si din Bugetul de stat) – de 17,88 milioane euro pentru Regiunea Vest si 172,95 milioane euro la nivel national – a fost lansat cel de-al doilea apel de proiecte in data de 12 martie 2014, avand ca termen limita pentru depunerea cererilor de finantare data de 5 mai 2014.

Solicitantii eligibili pentru finantare, conform prevederilor din Ghidul Solicitantului, au fost Unitatile administrativ-teritoriale (administratii publice locale) si parteneriatele dintre unitatile administrativ-teritoriale si unitati de invatamant pre-universitar de stat ce isi desfasoara activitatea in imobile aflate in domeniul public al acestora. Acest al doilea apel de proiecte a fost dedicat solicitantilor care, in calitate de autoritate contractanta, aveau incheiat un contract de lucrari pentru activitatea ce face obiectul cererii de finantare si care propun proiecte ce vizeaza reabilitarea, modernizarea si echiparea infrastructurii educationale pre-universitare sau crearea si dezvoltarea de campusuri preuniversitare.

Evaluare proiectelor depuse spre finantare se va face de catre expertii ADR Vest iar prioritizarea acestora in vederea obtinerii finantarii nerambursabile va fi realizata la nivel national, de catre Autoritatea de Management a Programului Operational Regional, in functie de punctajul obtinut de proiecte in urma evaluarii – nu conform principiului “primul venit, primul servit”.

Prioritizarea se va face dupa cum urmeaza:  
•  daca valoarea solicitata a tuturor cererilor de finantare admise la finantare in regiune va fi mai mare decat alocarea financiara regionala, se va efectua un clasament al acestora, in functie de punctajul obtinut. Clasamentul astfel obtinut va reprezenta ordinea de admitere la finantare in regiune, pana la epuizarea alocarii regionale
•  proiectele admise, dar care depasesc alocarea regionala, vor intra intr-o faza de prioritizare la nivel national, in functie de punctaj si vor putea intra la finantare in masura fondurilor ramase neacoperite din alte regiuni.

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.