Start-up Nation 2017: Rata de respingere 8% la evaluare (ministru)

Start-up-Nation-Romania-01.png

Rata de respingere a firmelor evaluate in programul Start-up Nation 2017 este de aproximativ 8% in prezent, ceea ce ar insemna ca, daca se va mentine acest procent, la finalul evaluarii tuturor planurilor de afaceri, cam 700 dintre societatile care nu au luat punctaje finantabile si au ramas in asteptare dupa incheierea depunerii proiectelor vor avea o sansa sa treaca peste linie si sa ia ajutorul nerambrsabil de la stat – a declarat miercuri ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer.

”Suntem undeva la jumatatea drumului din punctul de vedere al evaluarii. in clipa in care se evalueaza aceste dosare, sunt cazuri in care se cer clarificari si lucrurul asta ne face sa ducem o prcedura pe fiecare doar pana la capat. Rata de respingere este de aproximativ 8%. isi pot face calculul cei care au aplicat. Daca facem un calcul simplu, 8% din circa 8700 d firme sunt aproximativ 700 de dosare care probabil vor intra de sub linie” – a declarat Laufer, chestionat de StartupCafe.ro, intr-o conferinta de presa.

Aceasta ar insemna ca vr mai avea sanse la finantare aproximativ 700 de firme care au obtinut cate 90 de puncte, dar au picat in afara bugetului total alocat, in asteptare, ca urmare a departajarii solicitantilor cu punctaje egale.

El a mentionat ca de saptamana trecuta ministerul sau a inceput sa semneze acordurile de finantare cu firmele care au trecut de evaluari, ministrul dand asigurari ca pana pe 27 septembrie 2017 va termina semnarea tuturor acordurilor cu societatile eligibile la banii de la stat.

”De saptamana viitoare, din ce in ce mai multi cei care sunt acceptati vor primi deja instiintare si vor fi invitati sa ajunga la partea de semnare a acordurilor” – a mai spus Ilan Laufer.

20 de antreprenori care au trecut de evaluari au primit miercuri, la sediul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, acordurile de finantare in programul Startup Nation.

Firmele respective obtinusera deja 100 de puncte la evaluarea automata. Mai departe ele trebuie sa implementeze lanurile de afaceri si sa faca investitiile asumate, in caz contrar nefiindu-le decontate sumele de la stat.

In urma sesiunii de depunere a planurilor de afaceri, din perioada 15 iunie – 14 iulie 2017, 8653 de planuri de afaceri au luat punctaje in urma evaluarii automate portivit carora vor putea fi finantate in editia 2017 a programului Startup Nation, iar 10.373 de planuri de afaceri sunt in asteptare.

Proiectele finantabile se prezinta astfel:

  • 100 p – 3983 de planuri de afaceri depuse
  • 95 p – 4566 de planuri de afaceri
  • 90 p – 104 planuri de afaceri

In asteptare raman 4.580 de planuri depuse, cu 90 de puncte fiecare, restul fiind sub acest punctaj. Acestia pot spera ca se vor retrage din program cei de deasupra lor sau ca se vor dovedi neeligibili din diverse motive.

In programul Start-up Nation 2017, statul a promis ca va acorda ajutoare nerambursabile de maximum 200.000 de lei ficare (circa 44.000 euro), unor firme mici si mijlocii, in anumite conditii.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.