Primarul targumuresean l-a informat pe ambasadorul Germaniei ca E.ON ar bloca un proiect cu finantare europeana

florea_dorin1-1.jpg

Primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea, a anuntat ca l-a informat pe ambasadorul Germaniei in Romania, Cord Meier-Klodt, ca municipiul risca sa piarda o finantare europeana de circa 3 milioane de euro din cauza unei “lucrari ilegale” executata de compania E.ON, cu actionariat german.

Dorin Florea a sustinut ca societatea comerciala a nu ar fi respectat avizele date de municipalitate si a construit o conducta de alimentare cu gaz metan cu 9 metri mai jos, blocand astfel proiectul de largire la patru benzi a soselei de centura Calea Sighisoarei.

“Sunt nevoit sa apelez la aceasta procedura, care este cauzata exclusiv de atitudinea E.ON fata de Primaria Targu Mures. in ciuda numeroaselor avantaje si a unui comportament favorabil de care s-a bucurat si beneficiaza in continuare societatea dvs. in ultimii trei ani, E.ON nu a respectat cerintele si avizele eliberate de Primaria Targu Mures, la lucrarile de pe Calea Sighisoarei. Mai mult, avand in vedere ca municipalitatea doreste sa realizeze largirea Caii Sighisoarei la patru benzi, lucrari pentru care Primaria Targu Mures solicita accesarea fondurilor europene, din cauza nerespectarii traseului conductei, exista pericolul blocarii proiectului. Ca urmare, Directia Politiei Locale a fost nevoita sa sanctioneze societatea dvs. si a impus la aducerea in starea initiala a terenului afectat de lucrarile ilegale executate. E.ON nu s-a conformat, ba mai mult, culmea cinismului, a actionat in instanta Primaria Targu Mures. Ca urmare, ma vad nevoit ca, dupa trei ani de cand ne confruntam cu aceste probleme, sa le fac publice“, a afirmat Dorin Florea, in scrisoarea trimisa ambasadorului Germaniei.

Acesta a sustinut, totodata, ca situatia “e valabila la aproape toate lucrarile de investitii, la cele in regim de urgenta si bransamente stradale”. “Am adus neregulile la cunostinta societatii E.ON prin adrese repetate si intalniri, dar de fiecare data am primit doar angajamente ca lucrurile vor fi remediate. Nu cred ca o firma de anvergura E.ON si-ar permite sa faca lucrari ignorand avizele, in Austria sau Germania”, a mai sustinut Florea, conform documentului citat.

Primarul municipiului Targu Mures crede ca un astfel de proces poate bloca proiectul de infrastructura cel putin 3 ani, fiindca “atacarea in instanta a devenit o moda prin care unele societati comerciale blocheaza” autoritatile, stiind ca legea e permisiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.