Primele CUANTUMURI LA HECTAR calculate de APIA pentru plata sprijinului cuplat vegetal

agricultura12.jpg

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pregătește plata Sprijinului Cuplat Vegetal (SCV) după ce Guvernul a aprobat în ședința din 30 aprilie plafoanele care vor fi alocate pentru fiecare schemă eligibilă pentru acest sprijin plătit din bugetul Fondului European de Garantare Agricolă (FEGA). Hotărârea de Guvern cu banii care vor ajunge la fermieri a apărut în Monitorul Oficial marți, 5 mai.

Plafonul maxim aprobat are valoarea de 85.506.500 euro, echivalentul a 406.121.672 lei și se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2020. Beneficiarii acestui act normativ sunt circa 41.000 fermieri din sectorul vegetal care au accesat măsurile de sprijin cuplat pentru culturile prevăzute la art. 1 din HG nr. 219/2015 și au îndeplinit condițiile de eligibilitate.

Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune în premieră care sunt cuantumurile stabilite până acum de APIA pentru plata SCV. După ce plafoanele aprobate de Guvern vor fi publicate în Monitorul Oficial, agenția de plăți poate calcula și face publică lista completă a sumelor ce vor fi… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.