Probleme care apar la infiintarea unei firme

por-achizitii-publice.jpg

firmaProcedura constituirii unei societati in Romania se poate finaliza in cateva zile. Insa intreprinzatorii sunt sfatuiti sa afle cat mai multe informatii despre probleme care apar la infiintarea unei firme. Aceste obstacole pot ingreuna procesul de inmatriculare al intreprinderii si in cazuri extreme pot duce la respingerea deciziei de infiintare a societatii.

Birocratia mai complicata poate genera dificultati pentru asociatii firmei cat si pentru administrator. O problema des intalnita in cazul constituirii unor societati comerciale sunt plata taxelor solicitate de Oficiul National al Registrului Comertului. In procedura infiintarii societatii se vor achita nu mai putin de 15 taxe pentru diferite servicii.

Taxa pentru publicarea deciziei de inregistrare a unei firme in Monitorul Oficial, Partea a IV-a, taxa de inmatriculare respectiv taxa pentru eliberarea Certificatului constatator care tine locul tuturor autorizatiilor pe care intreprinzatorii le vor obtine ulterior sunt cele mai cunoscute tarife achitate de antreprenorii care doresc sa-si inmatriculeze firma la O.N.R.C..

Alte probleme pe care le intampina intreprinzatorii in procesul de infiintare a unei firme sunt:

a) Stampila si datele pe formularul completat pentru a obtine acordul asociatiei de locatari si al vecinilor este ilizibila. Angajatii oficiului Registrului Comertului pot solicita completarea unui formular nou in cazul in care datele de identificare ale proprietarilor respectiv stampila sunt ilizibile. Aici gasiti un model acord asociatie de proprietari si locatari: http://www.avocat-firme.info/model-acord-asociatie-de-proprietari-si-locatari.html

b) Diacritice in denumirea firmei. In anumite cazuri, intreprinzatorii doresc sa opteze pentru o denumire scrisa cu diacritice insa angajatii Registrului Comertului pot elibera un document doveditor in care sa apara numele firmei fara diacritice. In acest caz, fondatorul intreprinderii trebuie sa solicite corectarea documentului. Aici gasiti informatii utile referitoare la cum sa alegem numele firmei: http://www.avocat-firme.info/alegerea-numelui-societatii.html

c) Alegerea gresita a codurilor CAEN. Potrivit specialistilor alegerea obiectului principal de activitate al firmei si a obiectelor secundare de activitate este o procedura importanta in procesul infiintarii unei societati comerciale. Intreprinzatorii nu vor putea alege anumite activitati reglementate de anumite legi speciale. Aici gasiti informatii utile referitoare la cum sa alegem codurile caen: http://www.avocat-firme.info/alegerea-codului-caen.html

d) Erori in Actul Constitutiv. Intreprinzatorii care doresc sa redacteze un Act Constitutiv fara ajutorul unui notar public sau avocat isi asuma riscul intarzierilor in procesul de infiintare a firmei in cazul in care angajatii oficiului Registrului Comertului gasesc anumite nelamuriri. Pentru a evita toate neplacerile cauzate de nerespectarea unor indicii clare pentru redactarea unui Act Constitutiv este indicat ca intreprinzatorii sa colaboreze cu un reprezentant legal. Aici gasiti informatii utile referitoare la ce trebuie sa contina actul constitutiv: http://www.avocat-firme.info/ce-trebuie-sa-cuprinda-actul-constitutiv-al-unui-s-r-l.html

e) Completarea formularelor la Biroul Unic. Pentru a depune dosarul de inregistrare la Oficiul National al Registrului Comertului, intreprinzatorii vor fi nevoiti ca completeze o lista lunga de formulare si cereri. In lipsa timpului sau a cunostintelor din domeniul legal, unii antreprenori vor avea probleme serioase in procedura de completare a documentelor oficiale. Expertii in infiintarea unor societati comerciale ii sfatuiesc pe intreprinzatori sa apeleze la ajutorul angajatilor de la Biroul Unic.

f) Programare pentru a beneficia de serviciile biroului de consultanta de la oficiul Registrului Comertului. Potrivit specialistilor cei care doresc sa intocmeasca un dosar de inregistrare fara greseli vor fi nevoiti sa apeleze la ajutorul angajatilor din cadrul O.N.R.C.. Pe langa programare, intreprinzatorii vor fi obligati sa plateasca o taxa speciala pentru serviciile de inregistrare care poate fi mult mai ridicata decat onorariul unui avocat care are cunostintele necesare pentru a intocmi un dosar de inmatriculare fara probleme.

Aceste sunt numai unele dintre cele mai des intalnite dificultati intampinate de fondatorii unor firme. Pentru a rezolva problemele mentionate mai sus, intreprinzatorii pot apela la consultanta juridica oferita de cabinete de avocatura cu o vasta experienta in intocmirea dosarelor de inregistrare.

Alte informatii suplimentare:

  • Care sunt costurile totale de infiintare a firmei?
  • Care sunt actele necesare pentru infiintarea unui SRL?
  • Cum pot gazdui sediul social la un cabinet de avocatura?

Aflati pe www.avocat-firme.info.

Acest articol v-a fost oferit de Cabinet de avocatura Leonte Oana Madalina
Web: http://www.avocat-firme.info
Telefon: 0722 236 175
Email: [email protected]

One thought on “Probleme care apar la infiintarea unei firme”

  1. Cel mai greu este sa aduci pe linia de plutire si sa mentii o firma, nu s-o infiintezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.