Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu – Phare 2005

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Introducere

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor lanseaza licitatia deschisa pentru „Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu” in domeniul mediului, ce urmeaza a fi implementata in cadrul Programului Phare 2005 – Coeziune Economica si Sociala.

Obiectivele programului

Obiectivul principal al schemei de granturi este acela de a acorda asistenta financiara autoritatilor publice locale cu responsabilitati in domeniul protectiei mediului si ONG-urilor cu responsabilitati in domeniul biodiversitatii/protectiei naturii, din toate cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei, in eforturile lor de a reduce volumul deseurilor, de a imbunatati calitatea resurselor de apa si a apei potabile, de a reduce poluarea atmosferei si de a extinde activitatile privind protectia naturii si biodiversitatea.

Solicitanti eligibili

Aceasta schema va oferi sprijin financiar nerambursabil autoritatilor publice din Romania din localitatile cu maxim 50.000 de locuitori.

Activitati eligibile

Aceasta schema va oferi sprijin financiar nerambursabil in vederea dezvoltarii activitatilor de investitii la nivel regional, in urmatoarele sectoare de mediu prioritare:

  • Gestionarea deseurilor;
  • Gospodarirea apelor si a apelor uzate;
  • Biodiversitate/protectia naturii.
Conditii de finantare

Bugetul disponibil pentru acesta licitatie este 26,67 milioane EURO, din care 20 milioane EURO din fonduri Phare si 6,67 milioane EURO co-finantare de la bugetul de stat, ceea ce inseamna ca suma disponibila pentru fiecare regiune este de 3,334 milioane euro, din care 2,5 milioane euro din fonduri Phare si 0,834 milioane euro de la bugetul de stat.

Valoarea finantarii nerambursabile pentru aceste proiecte va fi cuprinsa intre 300.000 EURO si 1.000.000 EURO, pentru fiecare proiect. Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie cu un aport propriu de cel putin 10%, in numerar, din bugetul proiectului.

Termene limita

Cererilor de finantare vor fi depuse la sediul ADR din regiunea unde proiectele urmeaza sa fie implementate, iar termenul limita este 15 August 2007, ora locala 16:00.

Finantator: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei
Sursa: Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top