Programul Cantemir
Sectiunea I – Festival/Culture by request

Introducere

Programul CANTEMIR s-a constituit in anul 2006, in baza procedurilor, criteriilor si conditiilor prevazute de Legea nr. 350/2005, precum si a Ordonantei 9/1996, ca un program-pilot de finantare a proiectelor culturale romanesti adresate mediului international.

Obiectivele programului

Prin finantarea solicitarilor in cadrul acestei sectiuni, Institutul Cultural Roman isi propune sa sustina participari romanesti la festivaluri importante care au loc in strainatate, cu scopul de a asigura culturii romane o mai buna vizibilitate si de a creste accesul publicului de specialitate la creatia romaneasca contemporana de calitate, precum si pentru integrarea acesteia in circuitele internationale.

Solicitanti eligibili

Pentru a fi eligibil, solicitantul trebuie sa fie (criterii cumulative):

  • persoane fizice, artisti sau creatori, cu cetatenie romana, care au implinit varsta de 18 ani;
  • grupuri artistice, fara personalitate juridica, constituite din persoane fizice, artisti sau creatori, cu cetatenie romana, care au implinit varsta de 18 ani;
  • persoane juridice fara scop patrimonial, inregistrate legal in Romania, care desfasoara, conform actelor constitutive, activitati culturale (asociatii, fundatii sau institutii publice de cultura finantate din venituri extrabugetare si din alocatii de la bugetul de stat sau de la bugetele locale).

Nu pot aplica uniunile de creatie, institutiile de invatamant si/sau cercetare, universitatile si asociatiile profesionale.

Activitati eligibile

Proiectele trebuie sa se inscrie intr-unul sau mai multe dintre urmatoarele domenii: arte vizuale, arhitectura si design, muzica, dans, teatru, film, literatura, patrimoniu cultural.

Finantarea se poate acorda pentru participarea la festivaluri internationale care:

  • se desfasoara in strainatate;
  • sunt dedicate artistilor profesionisti;
  • invita artisti sau organizatii culturale sa ia parte la festival, ca urmare a unei selectii realizate de catre un juriu.

Conditii de finantare

Bugetul total indicativ disponibil pentru aceasta sectiune este de 315.000 RON.

Valoarea maxima a finantarii ce poate fi acordata unei propuneri de proiect este:

  • 5.250 RON/persoana in cazul persoanelor fizice, singure sau ca parte a unui grup artistic;
  • 52.500 RON in cazul persoanelor juridice.

Finantarea nerambursabila se acorda pe principiul co-finantarii cheltuielilor eligibile ale proiectului de catre solicitant (din surse proprii si/sau atrase), in numerar, in procent de minimum 10% din valoarea finantarii acordate.

In cazul solicitantilor institutii publice, proiectul nu trebuie sa fie dintre cele stabilite ca obligatii sau programe minime anuale.

Termene limita

Cererea de finantare pentru Sectiunea I, impreuna cu formularul de buget si documentele care o insotesc pot fi depuse (personal, trimise prin posta/curier cu confirmare de primire) pana la 31 august la registratura Institutului Cultural Roman din Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, Bucuresti.

Finantator: Institutul Cultural Roman
Sursa: Institutului Cultural Roman
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.