Apel propuneri proiecte: Programului Phare 2004-2006 Coeziune economica si sociala

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Introducere

Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES) a lansat vineri,
7 septembrie 2007, la Bucuresti, apelul pentru propuneri de proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale din cadrul Programului Phare 2004-2006 Coeziune economica si sociala.

Schema de finantare nerambursabila Phare 2006/018-147.04.02, pentru care Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) din cadrul MMFES este autoritate contractanta, dispune de fonduri de
7 milioane de euro. 5,25 milioane de euro sunt fonduri Phare si 1,75 milioane de euro provin de la bugetul de stat al Romaniei.

Obiectivele programului

Obiectivele specifice ale schemei constau din dezvoltarea serviciilor sociale in vederea promovarii incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile si a dezvoltarii resurselor umane, precum si din realizarea de parteneriate efective intre autoritatile publice locale si organizatiile guvernamentale care activeaza ca furnizori acreditati de servicii sociale.

Solicitanti eligibili

Sunt eligibile pentru a participa la selectia de proiecte ca solicitanti principali de finantare:

  • directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului de la nivelul consiliilor judetene;
  • serviciile publice de asistenta sociala sau compartimentele de asistenta sociala din cadrul consiliilor locale sau orice alta structura creata la nivelul consiliului local cu responsabilitati in domeniul asistentei sociale;
  • institutiile publice care au constituite compartimente/ unitati de asistenta sociala, ca de exemplu: spitale, scoli, universitati, penitenciare, politie, mitropolii si episcopii.
Activitati eligibile

MMFES incurajeaza autoritatile locale sa incheie parteneriate si sa lucreze in cooperare cu alte autoritati publice, cu organizatii neguvernamentale, precum si cu alte institutii cu atributii in domeniul social, eligibile ca parteneri conform Ghidului solicitantului de finantare nerambursabila.

Conditii de finantare

Proiectele propuse trebuie sa furnizeze servicii sociale cu caracter primar (care au drept scop prevenirea sau limitarea unor situatii de dificultate ori vulnerabilitate) sau servicii sociale specializate (care vizeaza mentinerea, refacerea sau dezvoltarea capacitatilor individuale pentru depasirea unei situatii de nevoie sociala). Pentru prima categorie, finantarea va fi intre 10.000 si 75.000 de euro, iar pentru serviciile specializate solicitantii pot primi minimum 100.000 si maximum 200.000 de euro.

Termene limita

Termenul limita de depunere a propunerilor de proiecte este 7 decembrie 2007.

Finantator: Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale
Sursa: Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.