Parteneriat cu societatea civila

Introducere

Acest program are in vedere utilizarea de catre Camera Deputatilor a unui nou instrument de elaborare si optimizare a proiectelor legislative prin institutionalizarea parteneriatului cu societatea civila (organizatii neguvernamentale, organizatii sindicale, profesionale, etc).

Obiectivele programului

Vor fi finantate proiecte ale organizatiilor societatii civile care vor avea ca obiective:

  • sa creeze surse complementare de consultare sau informare complexa si avizata in elaborarea proiectelor de lege;
  • asigurarea premiselor unei adaptari dinamice si permanente, in timp real, a procesului legislativ, promovarea si exersarea mecanismelor legislative ale Camerei Deputatilor;
  • exersarea beneficiilor legii.
Solicitanti eligibili

Solicitantii sunt persoane juridice non-profit care sa implementeze proiecte menite sa imbunatateasca procesul de elaborare, corectare si exersare a actelor normative aflate in procesul legislativ sau adoptate, cu scopul exercitarii eficiente a prerogativelor, functiilor si sarcinilor sale.

Activitati eligibile

Finantarea organizatiilor non-profit se va face conform legii 350/2005, pe baza unei tematici stabilite si aprobate de Biroul Permanent, pentru fiecare sesiune de finantare si in care vor trebui sa se incadreze temele cererilor de finantare primite.
Cuantumul finantarilor va fi intre 1000 si 10 000 euro pentru un proiect, dar nu mai mult de 90% din totalul costurilor eligibile, pentru proiectele locale. Proiectele de importanta nationala sau regionala, pot depasi suma de 10 000 euro, finantarea lor fiind posibila cu aprobarea autoritatii contractante.

Conditii de finantare

Bugetul estimat pentru anul 2007 este de 2 000 000 RON.

Principii de eligibilitate a proiectelor:

  • proiectele trebuie sa aibe intre obiective, facilitarea sau sustinerea procesului de elaborare, corectare si/sau verificare a proiectelor legislative si/sau a actelor normative aflate in vigoare;
  • solicitantii la acest fond de finantare pot fi numai organizatii non-profit infiintate si organizate conform legii, iar proiectele depuse de acestea trebuie sa respecte principiile legalitatii si transparentei;
  • proiectele depuse trebuie sa respecte limitele de buget acceptate de autoritatea contractanta.
Termene limita

Vor fi doua sesiuni de finantare pe parcursul unui an cu depunerea cererilor de finantare incepand cu datele de:

  • Perioada I – 01 februarie pana la 31 iulie;
  • Perioada II – 01 august pana la 31 decembrie.

Raspunsurile la solicitarile de finantare vor fi date in cel mult 30 de zile de la depunerea cererii de finantare, specificandu- se, in cazul aprobarii finantarii, conditiile acesteia, sau vor fi comunicate argumentele pentru care finantarea nu este posibila.
Propunerile de proiecte – cererile de finantare, vor fi primite de Biroul pentru Relatia cu Societatea Civila, care va face evaluarea si raportul de conformitate, in urma carora va face propunerea cu proiectele care pot fi finantate.

Finantator: Guvernul Romaniei
Sursa: Parlamentul Romaniei
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top