New Media: Blogul ca mijloc de advocacy

Introducere

Fundatia Soros Romania organizeaza selectie de ONG-uri pentru participarea la programul New Media: Blogul ca mijloc de advocacy.

Obiectivele programului

In contextul in care numarul actorilor societatii civile creste, iar accesul la mass-media traditionale este – in special pentru organizatiile mici si la inceput de drum – relativ dificil, aparitia si dezvoltarea noilor tehnologii permit diseminarea informatiilor si comunicarea cu publicurile intr-o maniera rapida, directa si cu costuri foarte mici.

Activitati eligibile

In faza pilot a programului, cinci organizatii neguvernamentale vor beneficia, timp de 20 de saptamani (mai – septembrie 2008), de training si mentorat online din partea unor experti new media si vor fi sprijinite sa infiinteze bloguri si sa se autopromoveze prin mijloacele oferite de internet.
Trainingul si mentoratul vor fi asigurate – prin intermediul Centrului de Jurnalism Independent – de:

– Iulian Comanescu: expert media;

– Bradut Ulmanu: profesor de jurnalism;

– Sorin Adam Matei: professor de comunicare Purdue (SUA);

– Iulian Trasa: editor publicatie de publicitate online;

– Doru Panaitescu: antreprenor de net.

La finalul perioadei va fi elaborat – cu sprijinul celor cinci organizatii participante si al expertilor new media cu care acestea au colaborat – un ghid practic web 2.0 pentru ONG-uri.

Conditii de finantare

Organizatiile care doresc sa participe la acest program trebuie sa trimita formularul de inscriere completat pe adresa Fundatiei Soros Romania, prin e-mail [email protected] sau prin fax la nr. 021.21.21.032. Vor avea prioritate organizatiile mici (buget anual sub 75.000 Euro), care desfasoara sau intentioneaza sa desfasoare activitati de advocacy. Persoana desemnata de organizatie sa participe la programul de training trebuie sa aiba cunostinte satisfacatoare de operare calculator si sa stapaneasca limba engleza la nivel cel putin mediu.

Termene limita

Data limita de primire a inscrierilor este 11 aprilie 2008.

Finantator: Fundatia Soros
Sursa: Fundatia Soros
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.