Administratia Fondului Cultural National acorda finantari nerambursabile pentru proiecte editoriale – carte si publicatii culturale.
Prioritatile de finantare pentru aceasta sesiune de finantare sunt:
- Incurajarea tinerilor creatori;
- Promovarea creatiei literare contemporane;
- Explorarea diferentelor si a diversitatii culturale;
- Cultura nationala in context european – pastrarea identitatii nationale;
- Valorificarea patrimoniului imaterial;
- Arta pentru schimbarea sociala si schimbarea mentalitatilor, potrivit Hotararii Consiliului Administratiei Fondului Cultural National.
Pot inscrie proiecte in concurs editurile si redactiile publicatiilor, cu sediul in Romania:
-
Persoane juridice de drept privat care, potrivit actelor constitutive, desfasoara activitati editoriale
(de exemplu, organizatii nonguvernamentale, S.R.L.-uri); - Institutii publice care deruleaza activitati editoriale, altele decat cele stabilite ca obligatii sau
programe minimale anuale.
Finantarea nerambursabila este de maximum 90% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului. Solicitantii si/sau partenerii asigura contributia minima de 10% din bugetul proiectului propus spre finantare sub forma contributiei in numerar.
Suma totala disponibila pentru aceasta sesiune de finantare este de 2,179 milioane de lei,
distribuita dupa cum urmeaza:
– 1,44 milioane lei pentru editarea de titluri de carte;
– 0,689 milioane lei pentru editarea de publicatii culturale (reviste si alte publicatii culturale), potrivit
Hotararii ConsiliuluI Administratiei Fondului Cultural National.
Perioada de inscriere a proiectelor editoriale este cuprinsa in intervalul 20 martie -18 aprilie a.c.
Termenul limita de inscriere a proiectelor editoriale este 18 aprilie, ora 14:00.
Solicitarile se trimit la urmatoarea adresa: Administratia Fondului Cultural National, Calea
Dorobantilor nr. 99 A, etaj II, biroul 201, sector 1, Bucuresti, prin urmatoarele modalitati: prin posta
recomandata; prin livrare directa de catre Solicitant, zilnic, de luni pana vineri, intre orele 10.00 –
14.00.
Azi, la Radio actualități, am aflat acum despre acest program. Din păcate cam târziu! A expirat termenul de depunere de proiecte!! Cu toate acestea fac acest comentariu!! Eu nu mai sunt tânăr dar de mai mult de 25 de ani caut prin lume statuile ecvestre, care înfrumusețează zonele urbane sau muzeele lumii. Am reușit să ajung și să fotografiez astfel de opere de artă din 438 localități și unele muzee aflate în 55 țări de pe 4 continente. În total am văzut și fotografiat 1.380 de statui, statuete ecvestre și cu motive ecvestre. Practic, în mare majoritate, fiecare statuie reprezintă un personaj istoric important; de la Alexandru cel Mare și până la Regina Elisabeta II. Am scris și publicat 2 cărți ilustrate cu o parte din aceste statui: „Călăreți prin istorie” – prefațată de acad. Răzvan Teodorescu și „Oameni mari pe cai mari” – prefațată de prof. Gheorghe Constantinescu de la Universitatea Missouri Columbia.
Acum sunt preocupat de elaborarea unei cărți-album, așa cum sunt cele traduse și la noi din edituri engleze, franceze, germane de prestigiu. Elaborarea unei astfel de cărți nu este o acțiune chiar ușoară! Eu, așa cum am umblat, zi și noapte în tren sau Greyhound, cu rucsacul în spate, sunt hotărât să duc la cap acest proiect!! Mobilizarea și entuziasmul meu ar fi stimulate de existența unei siguranțe că va exista sursa financiară pentru ca lucrarea să fie tipărită! Îndrăznesc să sper ca Dvs. puteți să-mi oferiți soluții care să mă ajute în realizarea acestui obiectiv. Mulțumiri!