PHARE 2006/018-147.01.02: Democratie, protectia mediului, protectia consumatorului, dialog social, aspecte de gen si ocuparea fortei de munca

Obiectivele programului

Prezenta cerere de oferte vizeaza sprijinirea initiativelor specifice ale societatii civile menite sa asigure reprezentarea eficienta a intereselor cetatenilor de catre organismele societatii civile in ceea ce priveste monitorizarea actiunilor Guvernului, asigurand o mai mare transparenta in procesul de luare a deciziilor in cateva domenii precum: democratie, in special in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei si drepturile omului, protectia mediului si energie, protectia consumatorului, dialogul social, munca si ocuparea fortei de munca, aspecte de gen in sfera economica si sociala.

Solicitanti eligibili

Pentru a fi eligibili pentru finantare nerambursabila, solicitantii trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

  • Sa fie persoane juridice nonprofit (inregistrate ca organizatii romanesti conform legislatiei romanesti in vigoare);
  • Sa fie organizatii neguvernamentale (independente fata de autoritatile statului, adica sa isi determine singure propriile politici si cheltuieli);
  • Sa aiba sediul in Romania;
  • Sa fie organizatii “neexclusiviste” (adica sa nu-si conditioneze sprijinul si actiunile de apartenenta la anumite ideologii, doctrine sau religii);
  • Sa aiba, conform statutului, capacitatea de a actiona in domeniul caruia i se adreseaza proiectul si
    sa fie direct raspunzatori pentru elaborarea si managementul proiectului si sa nu actioneze ca intermediari.
Activitati eligibile

Proiectele trebuie sa respecte principiul egalitatii sanselor si sa asigure o abordare echilibrata si comprehensiva, in special in ceea ce priveste egalitatea sexelor si reprezentarea minoritatilor. Proiectele trebuie sa fie coerente cu obiectivele prezentei cereri de propuneri de proiecte.

Proiectele trebuie sa reprezinte operatiuni de sine statatoare, care sa se adreseze situatiei si nevoilor specifice din Romania. Ele trebuie sa contina un set coerent de activitati cu obiective operationale clar definite.

Conditii de finantare

Suma totala indicativa disponibila pentru finantarea proiectelor in cadrul prezentei cereri de propuneri de proiecte este 2.305.000 Euro.

Orice finantare nerambursabila oferita in cadrul acestui program trebuie sa se incadreze intre urmatoarele valori minime si maxime:

  • Suma minima: 10.000 Euro;

  • Suma maxima: 100.000 Euro.

Durata unui proiect nu poate depasi 10 luni.

Termene limita

Termenul limita de primire a cererilor de finantare este 20 mai 2008, ora 16:00 (ora oficiala a Romaniei).

Finantator: Ministerul Economiei | Guvernul Romaniei
Sursa: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.