Programul de interes national „Dezvoltarea serviciilor de recuperare si reintegrare sociala destinate agresorilor familiali”

Obiectivele programului

Obiectivul programului de interes national este infiintarea in anii 2006 – 2008 a cel putin 10 unitati de recuperare si reintegrare sociala si sustinerea financiara a acestora.

Programul a fost elaborat in scopul responsabilizarii agresorilor familiali asupra consecintelor comportamentului violent in familie, informarii si educarii acestora prin mijloacele specifice asupra responsabilitatilor si riscurilor pe care le comporta actele de violenta in familie precum si pentru instituirea de masuri de protectie speciala a membrilor familiei, in raport cu agresorul familial.

Dupa finalizarea a 4 selectii publice de proiecte, prin aceasta noua selectie se urmareste finatarea a cel putin 5 centre de asistenta destinate agresorilor familiali, in limita disponibilittailor bugetare alocate cu aceasta destinatie.

Solicitanti eligibili

Proiectele pentru infiintarea centrelor de asistenta destinate agresorilor familiali pot fi depuse de catre urmatoarele categorii de furnizori de servicii sociale, denumiti in continuare solicitanti:

  • Publici: serviciul public de asistenta sociala la nivel judetean si local; alte servicii publice specializate la nivel judetean sau local; institutiile publice care au constituit compartimente de asistenta sociala;
  • Privati, fara scop patrimonial: asociatii, fundatii (constituite conform legii) sau culte religioase (recunoscute conform legii).

Furnizorii de servicii sociale mai sus-mentionati pot depune proiecte si in parteneriat public – public sau public – privat, iar solicitantul este stabilit de parti.

Activitati eligibile

Activitati eligibile:

  • Infiintarea unui centru de asistenta destinat agresorilor familiali care va oferi urmatoarele servicii:
    consiliere in vederea asigurarii si facilitarii accesului agresorilor familiali la tratamente psihologice, psihiatrice, de dezalcoolizare sau de dezintoxicare;
  • Servicii de consiliere si mediere a conflictului pentru partile implicate in vederea depasirii situatiilor de risc;
  • Consiliere juridica;
  • Servicii de informare si orientare in vederea integrarii sociale si ocupationale;
  • Realizarea de campanii de informare si educare a comunitatilor locale si distribuirea de materiale de promovare.
Conditii de finantare

Suma maxima solicitata pentru infiintarea unei unitati de prevenire si combatere a violentei in familie, respectiv centru de asistenta destinat agresorilor familiali nu poate depasi 56 mii lei. Solicitantul finantarii asigura o contributie de minimum 10% din valoarea totala a finantarii solicitate.

Termene limita

Data limita de depunere a proiectelor este 01.08.2008, ora 14.00, la sediul Agentiei Nationale pentru Protectia Familiei, Str. Dem I. Dobrescu nr. 2-4, Corp D, sect. 1, Bucuresti.

Finantator: Agentia Nationala pentru Protectia Familiei
Sursa: Agentia Nationala pentru Protectia Familiei
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top