Promovarea Intereselor Consumatorilor 2006

Introducere

Acest apel pentru propuneri se refera la proiecte care au in vedere implementarea Articolului 7 (4) (actiunea 18) din Decizia nr. 20/2004/CE adoptata de Parlamentul european si de Consiliul din 8 decembrie 2003, privind stabilirea unui cadru general pentru finantarea actiunilor comunitare pentru sprijinirea politicii de protectie a consumatorilor pentru perioada 2004 – 2007.

Obiectivele programului

Strategia cu privire la protectia consumatorilor pe anii 2002-2006 cuprinde trei obiective fundamentale:

  • Un nivel cat mai ridicat al protectiei consumatorilor: astfel, se doreste armonizarea, prin cele mai adecvate masuri, nu numai siguranta bunurilor si serviciilor ci si acele aspecte ce tin de interesele economice ale consumatorilor care dau acestora incredere de a realiza tranzactii oriunde in UE si prin orice mijloace;
  • Intarirea efectiva a regulilor de protectie a consumatorilor: legile sunt bune doar daca sunt corect aplicate. Consumatorilor trebuie sa le fie garantata, in practica, aceeasi protectie in toata UE si mai ales in noile State Membre sau in cele candidate;
  • Implicarea efectiva a organizatiilor de consumatori in dezvoltarea politicilor comunitare in acest domeniu: pentru ca legile de protejare a consumatorilor sa aiba efect, consumatorilor insisi trebuie sa li se dea posibilitatea de a participa efectiv la dezvoltarea politicilor de interes pentru ei.
Solicitanti eligibili

Solicitantii eligibili pot fi stabiliti din urmatoarele state:

  • cele 25 State Membre ale Uniunii Europene;
  • statele AELS si SEE: Islanda, Liechtenstein si Norvegia;
  • statele in curs de aderare: Bulgaria si Romania.

Pentru proiecte care solicita finantare comunitara de maximum 50%, contributiile financiare pentru proiecte pot fi acordate: oricarei persoane juridice sau asociere de persoane juridice, inclusiv organisme independente publice si organizatii regionale de protectie a consumatorului, care actioneaza independent de industrie si comert si sunt de fapt responsabile pentru implementarea proiectelor.

Pentru proiectele care solicita finantare comunitare de maximum 75%, nu pot fi acordate contributii financiare decat proiectelor propuse de organizatii ale consumatorilor din Noile State Membre sau candidate, care actioneaza independent de industrie si comert si care sunt de fapt responsabile de implementarea proiectelor. In proiect trebuie sa fie implicate organizatii ale consumatorilor din cel putin alte trei state eligibile.

Activitati eligibile

Pentru proiectele ce solicita finantare comunitara de pana la 50% se pot remite propuneri referitoare la orice tema sau subiect pe care partenerii de proiect il aleg ca fiind relevant pentru realizarea obiectivelor precizate mai sus.

Pentru proiectele ce solicita finantare comunitara de pana la 75%, pe langa obiectivele precizate anterior, aceste proiecte trebuie sa vizeze grabirea aplicarii eficiente a acquis-ului comunitar privind protectia consumatorului in Noile State Membre sau candidate.

Conditii de finantare

Bugetul total de co-finantare a proiectelor in 2006 este estimat la 2,5 milioane euro. In principiu, sprijinul financiar comunitar nu poate depasi 50% din totalul cheltuielilor legate de implementarea activitatilor eligibile.

Durata unui proiect nu trebuie sa depaseasca 36 de luni.

Termene limita

Propunerile de finantare trebuie depuse in format electronic (document pdf pe un CD-ROM) utilizand programul Adobe Acrobat 7 pana la data de 30 iunie 2006, la urmatoarele adrese:

Posta cu confirmare de primire:

European Commission Directorate-General for Health and Consumer Protection

Unit B5 – Enforcement and Consumer Redress

B 232 7/46

CALL FOR PROPOSALS 2006 B – 1049

Brussels BELGIUM

Serviciu de curierat sau depunere directa:

European Commission

Directorate – General for Health and Consumer Protection

Unit B5 – Enforcement and Consumer Redress

B 232 7/46

CALL FOR PROPOSALS 2006

Rue de Gen̬ve 1 B Р1140

Brussels (Evere) BELGIUM

Finantator: Comisia Europeana
Sursa: Comisia Europeana
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top