Programul GEF de granturi mici – Ape internationale

Introducere

Programul GEF de granturi mici implementat de UNDP Romania lanseaza, in parteneriat cu Sistemul Coca Cola din Romania, un nou ciclu de finantare dedicat domeniului GEF “Ape internationale”.

Obiectivele programului

In cadru acestui ciclu de finantare se urmareste obtinerea unor beneficii de mediu globale in domeniul “Ape internationale”, prin initiativele si actiunile comunitatilor locale in conformitate cu prioritatile si nevoile tarii, materializate in proiecte care sa contribuie la managementul durabil al apelor, reducerea saraciei si cresterea capacitatii locale de participare la luarea deciziilor.

Solicitanti eligibili

Aplicantii principali pot fi numai organizatii neguvernamentale (ONG) si organizatii comunitare (OC). GEF SGP incurajeaza cooperarea si parteneriatul activ intre ONG/ OC aplicante si: comunitatile locale din zona proiectului, alte ONG/ OC (inclusiv organizatii internationale), administratia centrala si locala, institutii de invatamint, institute de cercetare, sectorul privat, alte proiecte GEF SGP si PNUD, alti donori si programe regionale/ internationale.

Se considera ONG eligibile atit cele aflate in zonele geografice eligibile, cit si cele aflate in afara acestor zone, dar care propun proiecte in zonele geografice eligibile si demonstreaza un parteneriat activ cu comunitatile, ONG/ OC si alti factori de interes din zona de implementare a proiectului.

Activitati eligibile

Propunerile de proiect trebuie sa adreseze in mod obligatoriu domeniul GEF “Ape internationale”. Facultativ, propunerile pot adresa si alte domenii tematice GEF, cum ar fi: conservarea biodiversitatii, schimbarile climatice, managementul durabil al terenurilor, poluanti organici persistenti.

Conditii de finantare

Cele patru zone geografice in care se vor putea desfasura proiecte finantate de GEF SGP in cadrul acestui ciclu de finantare sunt urmatoarele:

  • Judetele Maramures, Bistrita Nasaud, Suceava, Neamt, Harghita, Mures, Cluj, Salaj, Bihor si Satu Mare;
  • Judetele Galati, Braila, Tulcea si Constanta;
  • Judetele Caras Severin, Mehedinti si Hunedoara;
  • Coridorul verde al Dunarii.

Suma maxima per grant alocat este de 50000 USD. In acelasi timp, proiectul trebuie sa demonstreze asigurarea unei cofinantari de cel putin 35% (recomandabil 50%) din costurile totale ale proiectului. Cofinantarea se poate face in numerar si in natură (contributii proprii ale organizatiei aplicante si/ sau partenere, alti donori, primarii, firme etc.). Din totalul cofinantarii, se recomanda ca cca 50% sa fie in numerar si cca 50% in natura.

Termene limita

Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiect este 17 iulie 2006, orele 16.00, la urmatoarea adresa:

Programul GEF de granturi mici

Casa ONU

B-dul Primaverii 48A,

011975, Bucuresti

Finantator: Coca Cola Romania | UNDP/ GEF – Programul de granturi mici in Romania
Sursa: UNDP Romania
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.