Programul pentru victimele violentei in familie

Introducere

Agentia Nationala pentru Protectia Familiei, organ de specialitate aflat in subordinea Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, cu atributii in domeniul prevenirii si combaterii violentei in familie, lanseaza o noua selectia publica de proiecte in baza Programului pentru victimele violentei in familie, subcomponenta a Programelor de Asistenta Sociala din cadrul Programului de Incluziune Sociala, finantat din imprumutul acordat Guvernului Romaniei de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) si co-finantat de catre Guvernul Romaniei, in conformitate cu prevederile Acordului de Imprumut nr. 4825 RO incheiat intre Romania si BIRD si ratificat prin Legea nr.40/2007.

Obiectivele programului

Obiectivele Programului pentru victimele violentei in familie sunt:

– crearea unei retele de Centre destinate victimele violentei in familie prin finantarea proiectelor (acordate in conditii competitive);
– pregatirea personalului Centrelor destinate victimelor violentei in familie;
– elaborarea unei metodologii specifice – ghiduri metodologice privind bune practici si modalitati de monitorizare si evaluare a proiectelor si programelor in domeniul prevenirii si combaterii diferitelor forme de violenta, inclusiv a violentei in familie;
– contributia la dezvoltarea sistemului de management al informatiei;
– intreprinderea de activitati de constientizare si informare a opiniei publice.

Obiectivul selectiei

Selectia de proiecte se organizeaza pentru infiintarea de centre sociale multifunctionale destinate victimelor violentei in familie.
Selectia are loc in conformitate cu prevederile Manualului Operational (Mop.) pentru Partea III si a IV-a ale Proiectului privind Incluziunea Sociala, aprobat prin Ordinul MMFES nr. 1033/2008. si ale Legii nr. 40/2007.

Solicitarile de clarificari se adreseaza la telefon 021/313.71.24; fax. 021/313.71.16; e-mail: [email protected].

Solicitanti eligibili

Solicitantii eligibili pentru a primi finantare pentru proiectele din cadrul Programului pentru victimele violentei in familie sunt:
– directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului organizate in subordinea consiliilor judetene, a consiliilor locale ale sectoarelor Municipiului Bucuresti, precum si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti;
– serviciile publice de asistenta sociala organizate in subordinea consiliilor locale ale municipiilor, in conditii bine justificate.

In vederea derularii proiectelor, solicitantii pot incheia parteneriate public-public sau public-privat.

Activitati eligibile

Se finanteaza, in principal, cheltuieli de investitii pentru proiecte, care constau in construirea / reabilitarea, inclusiv extinderea unor cladiri, in vederea infiintarii de centre multifunctionale de servicii sociale integrate destinate victimelor violentei in familie, dotarea acestora cu echipament si mobilier.

Conditii de finantare
Suma maxima solicitata pentru un proiect care are ca obiectiv de investitii o constructie noua a unei cladiri, si dotarea acesteia cu echipamentele si mobilierul necesar, nu trebuie sa depaseasca suma de 175.000 euro.

Suma maxima solicitata pentru un proiect care are ca obiectiv de investitii reabilitarea, inclusiv extinderea unei cladiri, si dotarea acesteia cu echipamentele si mobilierul necesar, nu trebuie a depaseasca suma de 115.000 euro.

Solicitantul trebuie sa contribuie la finantarea proiectului, din sursele sale proprii ori atrase sau ale partenerilor acestuia, cu cel putin 10% din valoarea totala a finantarii solicitate, in bani si / sau in natura.

Termene limita

Data limita pentru depunerea proiectelor este 30 martie 2009, ora 14.00, la sediul Agentiei Nationale pentru Protectia Familiei, Str. Dem I. Dobrescu nr. 2-4, Corp D, sector 1, Bucuresti.

Finantator: Agentia Nationala pentru Protectia Familiei
Sursa: Agentia Nationala pentru Protectia Familiei
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.