Cerere de propuneri de proiecte 2019 pentru promovarea produselor agricole

under-construction.png

Comisia Europeana a lansat la 15 ianuarie a.c. cererea de propuneri de proiecte 2019 “Programe simple – promovarea produselor agricole. Granturi pentru actiunile de informare si promovare referitoare la produsele agricole puse in aplicare pe piata interna si in tarile terte in conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1144/2014 al Parlamentului European si al Consiliului”.

Status: Inactiv
Depunere: 16 aprilie 2019
Buget: 95.000.000 euro

Obiective

Obiectivul general al actiunilor de informare si promovare este cresterea competitivitatii sectorului agricol al Uniunii.

Obiectivele specifice:

 • cresterea gradului de constientizare a meritelor produselor agricole din Uniune si a standardelor ridicate aplicabile metodelor de productie in Uniune;
 • cresterea competitivitatii si a consumului produselor agricole din Uniune si ale anumitor produse alimentare si cresterea renumelui lor atat in interiorul, cat si in exteriorul Uniunii;
 • cresterea gradului de constientizare si de recunoastere a sistemelor de calitate ale Uniunii;
 • cresterea cotei de piata a produselor agricole din Uniune si a anumitor produse alimentare, in special prin concentrarea asupra pietelor din tarile terte care au cel mai mare potential de crestere;
 • restabilirea conditiilor normale de pe piata in eventualitatea unei tulburari grave a pietei, a pierderii increderii consumatorilor sau a altor probleme specifice.

Actiuni concrete eligibile

 • gestionarea proiectului,
 • relatii publice,
 • site, platforme de comunicare sociala,
 • publicitate,
 • instrumente de comunicare,
 • evenimente (standuri la targuri comerciale, seminarii, ateliere, reuniuni B2B, cursuri de formare pentru comert/bucatari, activitati in scoli, campanii saptamanale in restaurante, sponsorizare de evenimente, vizite de studiu in Europa),
 • promovare la punctul de desfacere (zile de degustare, alte categorii, publicitate la punctele de desfacere, promovare in publicatii ale comerciantilor, etc.)

Solicitanti eligibili

Organizatii profesionale sau interprofesionale stabilite intr-un stat membru si reprezentative pentru sectorul sau sectoarele in cauza, organizatii de producatori sau asociatii, organisme din sectorul agroalimentar care au ca obiectiv si activitate actiunile de informare si de promovare pentru produsele agricole si care au fost insarcinate de statele membre sa indeplineasca o misiune de serviciu public in acest sector, etc.

Buget

95.000.000 euro, cofinantare de 70% in cazul programelor simple pe piata interna si 80% in tarile terte.

Termen limita

16 aprilie 2019,(orele 17:00 la Luxemburg, locul in care se afla sediul CHAFEA).

Institutie responsabila

Agentiei Executive pentru Consumatori, Sanatate, Agricultura si Alimente – „Chafea” (sediul la Luxemburg) i s-a incredintat de catre Comisia Europeana gestionarea anumitor parti ale actiunilor de informare si promovare referitoare la produsele agricole puse in aplicare pe piata interna si in tarile terte, inclusiv lansarea de cereri de propuneri si evaluarea propunerilor pentru programele simple.

Pentru intrebari care nu sunt legate de IT, serviciul de asistenta al Chafea este disponibil la: [email protected], pana la 2 aprilie a.c., iar raspunsurile la intrebarile trimise vor fi formulate pana cel mai tarziu 9 aprilie a.c.

Pe site-ul Chafea sunt publicate intrebarile frecvente referitoare la aceasta cerere: https://ec.europa.eu/chafea/agri/

O zi de informare dedicata prezentului apel va fi organizata la Bruxelles la 7 februarie 2019.

DOCUMENTATIE

Website

Ghidul Solicitantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.