PROGRAMUL CANTEMIR 2009 – Sectiunea III – Promovare – Culture to Share

Introducere

Initiat in 2006, Programul CANTEMIR este programul de cofinantare al Institutului Cultural Roman pentru proiecte culturale desfasurate in strainatate.

Obiectivele programului

Prin finantarea proiectelor in cadrul acestei sectiuni, Institutul Cultural Roman isi propune sa incurajeze cooperarea artistica si schimburile de experienta dintre artistii romani si cei straini, pentru crearea de produse artistice noi.

In acelasi timp, finantarea este menita sa incurajeze cooperarea organizationala si dezvoltarea de parteneriate la nivel international, pentru integrarea artistilor si operatorilor culturali din Romania intr-un circuit international de resurse, in vederea dezvoltarii de noi proiecte culturale.

Solicitanti eligibili

Sectiunea se adreseaza organizatiilor sau persoanelor fizice autorizate, din Romania sau din strainatate, pentru realizarea unor proiecte de cooperare artistica si culturala intre artisti si organizatii din tarile participante la proiect, fiind apreciate in mod deosebit acele proiecte caracterizate prin calitate, spirit contemporan, amploare, accesibilitate, diversitate si originalitate, si care implica folosirea de tehnici si forme de prezentare inovatoare.

Activitati eligibile

Programul acorda prioritate proiectelor care implica folosirea de tehnici si forme de prezentare inovatoare, caracterizate prin calitate, spirit contemporan, amploare, accesibilitate, diversitate, si care favorizeaza noi forme de exprimare. Vor fi apreciate in mod deosebit initiativele de cooperare care au ca scop implementarea proiectului propus. De asemenea, se acorda prioritate proiectelor care genereaza parteneriate pe termen lung, precum si proiectelor care dovedesc originalitate prin modalitatea de abordare.

Conditii de finantare
Bugetul total anual disponibil pentru aceasta sectiune este de 1.008.900 RON/225.000 EUR.

Acesta va fi alocat integral in cadrul primei sesiuni de evaluare a proiectelor. Bugetul aferent celei de-a doua sesiuni de evaluare este cel ramas disponibil in urma organizarii primei sesiuni. in cazul in care bugetul acestei sectiuni se va epuiza dupa prima sesiune de evaluare, a doua sesiune nu se va mai organiza.

Valoarea maxima a finantarii care se poate acorda unui proiect, in cadrul acestei sectiuni, este de 224.200 RON/50.000 EUR (1 RON=4,484 EUR).

Termene limita

Dosarul de aplicatie pentru Sectiunea III se va depune, in cadrul unei sesiuni deschise de selectie a proiectelor, astfel:
– Pana la 6 aprilie 2009, inclusiv, ora 16:00, pentru proiectele care se vor desfasura in perioada 1 iunie – 30 octombrie 2009.
– Pana la 5 iunie 2009, inclusiv, ora 16:00, pentru proiectele care se vor desfasura in perioada 1 august – 30 octombrie 2009.

Plicurile vor fi depuse personal la sediul Institutului Cultural Roman din Bucuresti, Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, intre orele 10:00 – 16:00, sau pot fi transmise prin posta/curier la adresa mentionata, cu confirmare de primire.

Finantator: Institutul Cultural Roman
Sursa: Institutul Cultural Roman
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.