Educatie mai buna pentru toti

“Educatie mai buna pentru toti”
Introducere

Proiectele strategice finantate prin POS DRU pentru aceasta cerere de propuneri de proiecte sunt proiectele implementate la nivel national, multi-regional sau sectorial, punandu-se accent pe promovarea proiectelor in parteneriat, inclusiv prin cooperare transnationala. Proiectele finantate pot fi implementate la nivel de sistem de educatie si formare, la nivel sectorial sau multi-regional. Proiectele strategice multi-regionale sunt proiecte implementate in cel putin doua regiuni de dezvoltare.

Obiectivele programului

Obiectivele specifice ale acestei cereri de propuneri de proiecte strategice sunt:
– Dezvoltarea unei culturi a calitatii in invatamantul preuniversitar, inclusiv imbunatatirea sistemelor de asigurare si management al calitatii, perfectionarea personalului si promovarea inovarii;
– Imbunatatirea managementului unitatilor de invatamant;
– Imbunatatirea capacitatii unitatilor de invatamant profesional si tehnic de a asigura calificari si oferte educationale relevante pentru nevoile pietei muncii;
– Dezvoltarea de mecanisme si instrumente pentru asigurarea accesului la educatie de calitate si la competente cheie si profesionale pentru toti.

Solicitanti eligibili

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte categoriile de beneficiari eligibili sunt:
– Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI);
– Agentii, structuri, si alte organisme aflate in subordinea/coordonarea MECI si alte organisme publice cu atributii in domeniul educatiei si formarii profesionale initiale, inclusiv asigurarea calitatii in invatamantul preuniversitar;
– Inspectorate scolare judetene si institutii afiliate/subordonate/coordonate.
Inspectoratele scolare judetene si institutiile afiliate/subordonate/coordonate de acestea pot implementa, in calitate de beneficiar, DOAR proiecte strategice multi-regionale.

Conditii de finantare
Valoarea totala a unui proiect poate fi cuprinsa intre:
– Echivalentul in lei a minimum 500.000 euro si maximum 5.000.000 euro (respectiv intre minimum 2.094.150 lei si maximum 20.941.500 lei).

Alocarea financiara orientativa pentru aceasta cerere de propuneri de proiecte este echivalentul in lei a 50.000.000 euro, respectiv 209.415.000 lei.

Termene limita

Termenul limita de depunere al cererilor de finantare este 7.09.2009, ora 16.00.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Fseromania.ro
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

One thought on “Educatie mai buna pentru toti”

  1. VIORICA GREAB spune:

    As dori sa particip la acest curs, deoarece sunt profesor intr-un centru incluziv si doresc sa ma perfectionez in activitatea didactica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.