Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013

Introducere

Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 stabileste cadrul de cooperare transfrontaliera in contextul Politicii Europene de Vecinatate ce are ca scop evitarea crearii de noi linii de demarcatie intre UE si vecinii sai si, totodata, de a le oferi acestora posibilitatea sa participe la diferite activitati ale UE, printr-o mai stransa cooperare politica, economica, culturala si in domeniul securitatii.

Obiectivele programului

Obiectivele generale ale programului sunt:
– Promovarea economiei durabile si dezvoltarii sociale in zonele de granita;
– Rezolvarea in comun a unor probleme, in domenii precum mediul, sanatatea publica si prevenirea si lupta impotriva crimei organizate;
– Asigurarea unor granite eficiente si securizate;
– Promovarea activitatilor de tipul „people-to-people”.

Solicitanti eligibili

Potentialii beneficiari sunt autoritatile publice locale, organizatiile non-guvernamentale, operatorii din sectorul public avand sediul in aria programului (Romania – judetele Suceava, Botosani, Iasi, Vaslui, Galati si Tulcea, Ucraina – oblasturile Odessa si Chernivetska, Republica Moldova – intreg teritoriul).

Activitati eligibile

Programul este structurat pe trei prioritati:
Prioritatea 1: Catre o economie mai competitiva a zonei de frontiera, avand ca scop imbunatatirea performantelor economice ale zonei de frontiera prin diversificarea si modernizarea economiei intr-o maniera durabila.
Prioritatea 2: Mediul si pregatirea pentru situatii de urgenta avand ca scop sprijinirea solutiilor pe termen lung la problemele de mediu cu care se confrunta zonele de frontiera, in special cele asociate urgentelor de mediu in cazul carora o abordare coordonata este esentiala.
Prioritatea 3: Promovarea activitatilor people to people avand ca scop promovarea unei interactiuni intensificate intre populatia si comunitatile care locuiesc in zona de frontiera.

Conditii de finantare
Bugetul programului este de 138,1 milioane euro (aproximativ 580 milioane lei) pentru perioada 2007-2013.
Termene limita

Potentialii beneficiari sunt invitati sa transmita, pana la data de 28 octombrie 2009, propuneri de proiecte pentru primele doua prioritati ale programului si pana la data de 28 septembrie 2009 pentru cea de a treia prioritate catre Secretariatul Tehnic Comun al programului: Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Suceava, Strada Humorului, nr 961 C, 727525, Romania.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top