ESPON: Apel pentru expresii de interes pentru idei de teme de analiza focalizata – Prioritatea 2 “Analize focalizate spatial, realizate la cererea utilizatorilor/Etapa 1”

Introducere

Programul ESPON 2013 finanteaza cercetarea teritoriului european (elaborarea de studii, cercetari aplicate, analize focalizate, instrumente stiintifice, furnizarea de informatii, etc.), sprijinind, astfel, formularea politicilor care vizeaza coeziunea si dezvoltarea durabila a teritoriului european.

Prin Prioritatea 2 este introdus un nou tip de proiecte care au ca specific utilizarea datelor si rezultatelor ESPON existente in cadrul unui parteneriat cu diferite institutii relevante pentru domeniul dezvoltarii teritoriale (stakeholderi).

Obiectivele programului

Prin intermediul analizelor focalizate, institutiile publice relevante au oportunitatea de a-si creste gradul de intelegere a contextului teritorial extins, de a pune intr-un context comparativ diverse teritorii, regiuni si orase, precum si de a adauga o perspectiva europeana asupra dezvoltarii teritoriului la nivel national, regional si local in context european.

Solicitanti eligibili

Sunt eligibile, in cadrul acestui apel, autoritatile publice de la nivel european sau de la nivelul statelor participante la program: autoritati relevante pentru domeniul dezvoltarii teritoriale sau implicate in gestionarea fondurilor structurale sau care reprezinta grupari de regiuni si orase.

Activitati eligibile

Procedura presupune parcurgerea a doua etape pentru realizarea analizelor focalizate:
– In prima etapa, institutiile relevante sunt chemate sa isi exprime interesul pentru anumite informatii/cunostinte. Acest lucru se realizeaza prin transmiterea de expresii de interes privind ideea de proiect. Expresiile de interes selectate vor constitui baza pentru elaborarea specificatiilor proiectelor de analiza focalizata. Specificatiile sunt elaborate de catre Unitatea de Coordonare a Programului in stransa colaborare cu institutiile relevante a caror idee de proiect a fost selectata;
– In a doua etapa, aceste specificatii de proiecte vor fi lansate spre cercetare in cadrul unei solicitari de propuneri de proiecte care vor fi realizate in stransa colaborarea cu institutiile relevante.

Tipuri de actiuni finantate:
– studii integrate si analize tematice;
– sprijin stiintific pentru actiuni de inovare sau experimentale;
– actiuni comune cu celelalte programe finantate prin fonduri structurale.

Conditii de finantare
Bugetul total disponibil este de 3.500.000 euro si pot fi selectate in urma acestui apel de expresii de interes un numar de 10 noi idei de proiecte de analiza focalizata.

Parteneriatul dintre echipa de cercetare selectata si institutiile care au propus tematica de cercetare este vital pentru implementarea proiectelor in cadrul Prioritatii 2 si pentru obtinerea de rezultate valoroase.

Termene limita

Termenul limita pentru transmiterea propunerilor de proiecte si a expresiilor de interes este 11 noiembrie 2009.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.