ESPON: Apel pentru propuneri de proiecte transnationale in cadrul Retelei Punctelor de Contact ESPON – Prioritatea 4

Introducere

Programul ESPON 2013 finanteaza cercetarea teritoriului european (elaborarea de studii, cercetari aplicate, analize focalizate, instrumente stiintifice, furnizarea de informatii, etc.), sprijinind, astfel, formularea politicilor care vizeaza coeziunea si dezvoltarea durabila a teritoriului european.

Obiectivele programului

Activitatile transnationale in cadrul Retelei Punctelor de Contact ESPON, finantate prin bugetul Prioritatii 4, vor contribui la valorificarea rezultatelor cercetarilor, cresterea gradului de constientizare si de diseminare a rezultatelor proiectelor ESPON si vor urmari implicarea factorilor de decizie, a practicienilor, oamenilor de stiinta, tinerilor cercetatori, precum si promovarea perspectivei europene asupra dezvoltarii teritoriale, a competitivitatii si coeziunii teritoriale.

Solicitanti eligibili

Pot participa in cadrul acestei solicitari de proiecte doar Punctele de Contact ESPON care au fost desemnate de cate statele participante la program.

Punctul de Contact ESPON din Romania (PCER) a fost desemnat prin licitatie publica.

Misiunea PCER este de a sprijini implementarea Programului ESPON 2013 in Romania si este indeplinita de catre Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Centrul Universitar de Geografie Umana si de Amenajarea Teritoriului “Teritorii Inovante – Gestiune Regionala si Interactiune Spatiala” – CUGUAT TIGRIS – www.esponromania.ro.

Conditii de finantare
Bugetul total disponibil este de 2.000.000 euro si pot fi selectate, in urma acestui apel, pana la 7 propuneri de proiecte.
Termene limita

Termenul limita pentru transmiterea propunerilor de proiecte si a expresiilor de interes este 11 noiembrie 2009.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.