POSCCE: Operatiunea 3.2.1 Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, Apel 3

tastatura.jpg

Ministerul pentru Societatea Informationala a lansat apelul de proiecte pentru Operatiunea 3.2.1 „Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, Apel 3, din cadrul Domeniului Major de Interventie 2 „Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice”, Axa III „Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 5.06.2013
Buget total: 220.000.000 lei

Obiectivele programului

Obiectivul principal al acestei operatiuni este implementarea unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol in format electronic, respectiv achizitionarea serviciilor de dezvoltare si implementarea solutiilor software.

Beneficiari eligibili

calculatorBeneficiarii eligibili pentru aceasta masura sunt Consiliile Judetene, in parteneriat cu alte unitati administrativ-teritoriale.

Restrictii si avantaje cu privire la numarul partenerilor:

a) minim 20% din comunele, orasele si municipiile din judetul respectiv; pentru determinarea numarului minim al partenerilor, prin aplicarea cotei procentuale, asupra numarului total al comunelor, al oraselor si al municipiilor, se procedeaza la rotunjirea zecimalelor astfel obtinute, prin adaos, indiferent de valoarea acestora; exemplu: intr-un judet cu 89 de comune, 12 orase si 2 municipii, numarul minim de parteneri trebuie sa fie 21;

b) pentru fiecare 20 de puncte procentuale peste limita minima prevazuta la lit. a) se acorda 2 puncte la punctajul pe grila tehnico-economica. Acest punctaj nu se fractioneaza: cu titlu de exemplu, daca intr-un judet sunt 89 de comune, 12 orase si 2 municipii, pentru 41 de parteneri se acorda 2 puncte, iar pentru 42 de parteneri se acorda 4 puncte.

Activitati eligibile

 • Achizitionare sau actualizare/imbunatatire de sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol in format electronic (Achizitionarea serviciilor de dezvoltare si implementarea solutiilor software si integrarea aplicatiilor folosite respectand etapele clare de dezvoltare a proiectului: analiza cerintelor, proiectare, implementare si testare) – activitate obligatorie;
 • Achizitionarea sau actualizare/imbunatatire de solutii informatice integrate care sa permita urmarirea  urmatoarelor tipuri de activitați specifice: financiar-contabile, bugetare,resurse umane, impozite si taxe locale, evaluarea eficientei proiectelor desfasurate – activitate obligatorie;
 • Instruirea personalului care va utiliza produsele software implementate si cel care va asigura mentenanta – activitate obligatorie;
 • Informare si publicitate pentru proiect – activitate obligatorie;
 • Auditarea partiala si finala a proiectului, inclusiv auditarea din punctul de vedere al securitatii aplicatiei – activitate obligatorie.

Conditii de finantare

Ajutorul se acorda sub forma de finantare nerambursabila.

Alocarea financiara aferenta prezentei cereri de propuneri de proiecte este de 220.000.000 lei, din care aproximativ 181.940.000 lei prin FEDR si 38.060.000 lei de la bugetul de stat.

Rata maxima de cofinantare este 98 %.

Termen-limita

Perioada de inregistrare on-line a propunerilor de proiecte este cuprinsa intre 5.04.2013 orele 9.30, pana la data de 5.06.2013 orele 16.30.

Finantator: Uniunea Europeana

Sursa: MCSI

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

3 thoughts on “POSCCE: Operatiunea 3.2.1 Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, Apel 3”

 1. Iovan Ioan spune:

  Acest articol nu mai esten valabil, deoarece nu a fost actualizat cu web site-ul programului. S-a modificat ghidul

 2. Daniela spune:

  Rata maximă de cofinanţare : 98 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.