Proiectul PHARE “Dezvoltarea si consolidarea expertizei profesionale in sectorul audiovizual din Romania” – Sub-componenta B ” Dezvoltarea sectorului audiovizual” – Schema de granturi privind finantarea dezvoltarii de opere audiovizuale romanesti

Introducere

Prezentul Apel pentru propuneri are la baza decizia Programului PHARE al Comisiei Europene de implementare a unui proiect de sprijin pentru dezvoltarea productiilor audiovizuale.

Obiectivele programului

Proiectul isi propune intarirea sectorului audiovizual din Romania, in scopul promovarii diversitatii culturale europene si al dezvoltarii unei industrii nationale viabile a audiovizualului.

Solicitanti eligibili

Solicitantii pentru fondul de dezvoltare a proiectelor trebuie sa fie companii de productie independente romane, infiintate cu cel putin 6 luni in urma.

Activitati eligibile

Proiecte eligibile pentru obtinerea sprijinului financiar pentru dezvoltare sunt:

  • Filme de fictiune, documentare artistice si filme de animatie;
  • Filme de fictiune pentru cinema sau televiziune;
  • Documentare artistice pentru cinema sau televiziune;
  • Filme de animatie pentru cinema sau televiziune.

Conditii de finantare

Finantarea prezentului Proiect PHARE pentru componenta de dezvoltare de opere audiovizuale poate acoperi maximum 60% din costurile eligibile de dezvoltare a unui proiect.

Companiile solicitante trebuie sa aibe ca obiect principal de activitate si ca activitate principala productia audiovizuala.

Compania de productie trebuie sa fi produs cel putin un film de scurt metraj, un documentar sau un film de fictiune de lung metraj in ultimele 24 de luni inainte de data depunerii solicitarii.

Pentru toate aceste proiecte trebuie indeplinite conditiile minime privind durata lor, iar compania solicitanta trebuie sa detina drepturile de autor.

Companiile solicitante trebuie sa fie stabilite pe teritoriul Romaniei. Aceste companii trebuie sa fie detinute si sa continue safie detinute pe toatadurata derularii finantarii, direct sau prin actionarii majoritari, de persoane de nationalitate romana.

Termene limita

Proiectele pot fi trimise Centrului National al Cinematografiei, pana in data de 11.08.2006.

Aplicatiile trebuie trimise exclusiv prin posta inregistrata (recomandata), prin curier expres sau depuse personal, la urmatoarea adresa:

CENTRUL NATIONAL AL CINEMATOGRAFIEI

Adresa: str. Dem.I. Dobrescu, nr. 4-6, sector 2

Bucuresti

Finantator: Comisia Europeana
Sursa: Centrul National al Cinematografiei
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Website-ul programului [EN]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.