Programul de cooperare interregionala INTERREG IVC

Sprijin pentru cooperare interregionala

Solicitanti eligibili

Beneficiarii eligibili ai Programului de cooperare interregionala INTERREG IVC sunt autoritatile publice si organismele de drept public din Uniunea Europeana, Norvegia si Elvetia.

In cadrul proiectului trebuie sa participe min. 8 – max. 20 parteneri in program, minim 2 dintre parteneri trebuie sa provina dintre cele 2 state membre noi. De asemenea este necesar sa fie reprezentate toate cele 4 zone ale programului (nord, sud, est, vest) prin statele arondate Punctelor de Informare INTERREG IV C.

Activitati eligibile

In cadrul acestui apel vor putea fi depuse propuneri de proiecte pentru toate sub-temele Programului, insa nu vor fi permise proiecte de capitalizare sau mini-programe.

Durata maxima a unui proiect este de 36 luni.

Conditii de finantare
Bugetul alocat acestui apel de proiecte este de 100 milioane euro, fiind finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, apelul vizand doar proiectele de tip “Initiativa Regionala”, asa cum sunt ele definite in documentul de programare, precum si in Manualul de implementare.

Bugetul unui proiect trebuie sa se incadreze in limitele fixate de Comitetul de Monitorizare, respectiv min. 0,5 milioane de euro – max. 5 milioane de euro fonduri FEDR, in functie de numarul partenerilor. Este asteptat ca bugetul proiectelor sa se incadreze intre 1 si 2 milioane euro (contributie FEDR).

Rata de cofinantare din fondul european pentru dezvoltare regionala (FEDR) acordata partenerilor din Romania este de 85% din valoarea eligibila a bugetului total care le revine.

Termene limita

Termenul-limita pentru depunerea proiectelor este 1 aprilie 2011.

Finantator: Fondul European de Dezvoltare Regionala – FEDR
Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.