Sprijin pentru achizitii publice de solutii inovatoare – networking si achizitii financiare

Programul CIP: Cerere de proiecte in domeniul achizitiilor publice de solutii inovatoare

Obiectivele programului

Prezenta cerere de proiecte are ca scop sprijinirea achizitiilor publice de solutii noi sau imbunatatite, de produse si servicii in aria marilor provocari societale.

Acest obiectiv se va realiza prin instituirea unor retele transnationale, pentru a permite autoritatilor contractante, precum si organizatiilor care sprijina achizitiile publice de inovare:
– sa compenseze riscurile si costuri suplimentare (expertiza, consiliere juridica, resurse umane, formare) prin cumpararea unor solutii inovatoare si sa stimuleze furnizorii sa inoveze strategii de achizitii, sa realizeze consultari de piata, evenimente de marketing, etc.
– sa colaboreze pentru a crea o masa critica a cererii pentru inovatii, pentru a depasi fragmentarea pietei de achizitii europene;
– sa testeze fezabilitatea si modalitatile de punere in aplicare a unui sistem comunitar viitor de sprijin.

Solicitanti eligibili

Pot depune proiecte:
– Institutii publice de la orice nivel de guvernare, care pot fi considerate autoritati de contractare;
– Institutii private si ONG-uri, daca nu sunt potentiali furnizori de servicii si bunuri in domeniul solutiilor puse in discutie.

Activitati eligibile

Lotul 1:
– crearea unor grupuri de cumparatori dedicate sa se pregateasca pentru achizitionarea de solutii inovatoare (inclusiv evaluarea nevoilor, consultare de piata (implicare a lantului de aprovizionare – in special IMM-urilor europene -, dezvoltarea caietul de sarcini, de gestionare a riscurilor), precum si efectele procesului de achizitie (inclusiv definirea conditiilor de colaborare dintre autoritatile contractante, partajarea resurselor in cadrul evaluarii ofertelor si a procedurilor aferente, traduceri si publicarea cererilor de oferte);
– si cu posibilitatea de a pune in aplicare, in timpul proiectului, a unor achizitii publice de solutii inovatoare cu co-finantare UE;

Lotul 2:
– crearea si dezvoltarea unei platforme dedicate achizitiilor publice ca instrument al inovarii.

Domeniile de referinta pentru acest apel sunt: schimbarea climatica, energia si resursele in deficit, sanatate si imbatranirea populatiei. Pentru lotul 1 se vor finanta 4-6 proiecte, pentru lotul 2, un singur proiect.

Actiunile incep in ianuarie 2012.

Pentru lotul 1, implementarea proiectelor trebuie sa se faca in 24-48 de luni; numarul minim de parteneri este de 2, din cel putin 2 state implicate in CIP. Pentru lotul 2, implementarea se face in 48 de luni; numarul minim de parteneri este de 4, din cel putin 4 state implicate in CIP.

Conditii de finantare
Bugetul total este de 15 milioane de euro. Pentru primul lot bugetul este de 14.600.000 euro, maximum 95%, iar pentru lotul 2, bugetul este de 600.000, maximum 85%.
Termene limita

Data limita de depunere a aplicatiilor este 27 septembrie 2011.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.