Instalarea tinerilor fermieri – PNDR 112

agricultura12.jpg
ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!
40.000 Euro pentru instalarea tinerilor fermieri
PNDR: Masura 112 “Instalarea tinerilor fermieri”
Obiectivele programului

Masura 112 “Instalarea tinerilor fermieri” are ca obiective generale:

 • imbunatatirea si cresterea competitivitatii sectorului agricol prin promovarea instalarii tinerilor fermieri si sprijinirea procesului de modernizare si conformitate cu cerintele pentru protectia mediului, igiena si bunastarea animalelor, siguranta la locul de munca;
 • imbunatatirea managementului exploatatiilor agricole prin reinnoirea generatiei sefilor acestora, fara cresterea populatiei active ocupate in agricultura.

Obiectivele specifice ale masurii se refera la cresterea veniturilor exploatatiilor conduse de tinerii fermieri.

Obiectivele operationale se refera la cresterea numarului de tineri agricultori care incep pentru prima oara o activitate agricola ca sefi de exploatatii si incurajarea tinerilor fermieri de a realiza investitii.

Solicitanti eligibili

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Masura 112 sunt fermierii in varsta de pana la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii Cererii de finantare), persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole si a caror exploatatie agricola:

 • are o dimensiune economica cuprinsa intre 6 si 40 UDE;
 • este situata pe teritoriul tarii;
 • este inregistrata in Registrul unic de identificare – APIA si Registrul agricol.

Categoriile de beneficiari eligibili care pot solicita sprijin nerambursabil prin Masura 112, sunt:

 • persoana fizica;
 • persoana fizica inregistrata si autorizata:

– individual si independent, ca persoana fizica autorizata;
– ca intreprinzator titular al unei intreprinderi individuale;

 • asociat si administrator unic al unei societati cu raspundere limitata – SRL, infiintata in baza Legii 31/1990 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Activitati eligibile

Planul de afaceri trebuie sa includa detalii privind investitiile care se realizeaza demonstrand ca cel putin 30% din sprijinul acordat va fi investit pentru realizarea conformitatii cu standardele comunitare, modernizarea si dezvoltarea exploatatiei, astfel:

 • construirea si/sau modernizarea cladirilor utilizate pentru productia agricola la nivel de ferma, incluzandu-le si pe cele pentru protectia mediului;
 • achizitionarea sau achizitionarea in leasing de tractoare noi, combine de recoltat, masini, utilaje,instalatii, echipamente si accesorii, echipamente si software specializate;
 • achizitionarea de animale si dupa caz a cotei de productie;
 • plantarea si replantarea plantelor perene;
 • achizitionarea de teren pentru activitati agricole.
Conditii de finantare

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este de 12.000 de Euro pentru o exploatatie agricola cu dimensiunea minima de 6 UDE, iar peste aceasta dimensiune, sprijinul pentru instalare poate creste cu 4.000 Euro/ 1 UDE, dar nu va putea depasi 40.000 de Euro/ exploatatie, sub rezerva aprobarii ulterioare a acesteia de catre Comisia Europeana.

Exploatatia agricola trebuie sa fie inregistrata de solicitant, in nume propriu, in Registrul unic de identificare de la APIA, inainte de solicitarea sprijinului pentru instalarea tinerilor fermieri.

Exploatatia agricola este o unitate tehnico-economica ce isi desfasoara activitatea sub o gestiune unica, are ca obiect de activitate exploatarea terenurilor agricole si/sau activitatea zootehnica.

Exploatatia agricola reprezinta ansamblul unitatilor de productie gestionate de agricultor si situate pe teritoriul aceluiasi stat membru.

O exploatatie agricola nu poate primi sprijin prin aceasta masura decat o singura data.

In situatia in care se constata ca exploatatia agricola a solicitantului indeplinea conditia minima (dimensiunea exploatatiei agricole este cuprinsa intre 6 – 40 UDE) cu mai mult de 12 luni inainte de depunerea Cererii de Finantare, acesta nu este eligibila pentru sprijin.in cadrul exploatatiilor apicole, tinerii fermieri nu pot face achiziti de familii de albine, roiuri la pachet, roiuri pe faguri si matci prin Programul National Apicol 2011-2013, dupa momentul depunerii Cererii de Finantare si pe toata perioada derularii contractului cu APDRP.

Solicitantii care acceseaza in paralel alte programe pentru achizitii de familii de albine, roiuri la pachet, roiuri pe faguri si matci sunt declarati neeligibili si vor returna intregul sprijin acordat.Data instalarii tanarului fermier = data ultimei inregistrari operata pentru sectorul vegetal in Registrul unic de identificare de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura sau pentru sectorul zootehnic din Registrul Exploatatiei al ANSVSA prin care se dovedeste ca dimensiunea exploatatiei agricole este cuprinsa intre 6 – 40 UDE.

Data instalarii tanarului fermier se stabileste pe baza istoricului exploatatiei de la APIA, de catre expertii APDRP. Pentru a putea beneficia de fonduri nerambursabile, tanarul fermier trebuie sa fie instalat intr-o exploatatie agricola care are dimensiunea de minimum 6 UDE, cu mai putin de 12 luni inaintea depunerii Cererii de Finantare la APDRP.
Termene limita

Proiectele se depun in perioada 1 iunie  – 6 iulie 2012.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Website-ul programului
Ghidul programului

66 thoughts on “Instalarea tinerilor fermieri – PNDR 112”

 1. Mary spune:

  Buna ziua ! Avem accesat masura 112 , am duso pana la 5 ani ne_am indeplinit tot ce era de indeplinit ,! Ce proiecte mai putem accesa ?

 2. Veridiana spune:

  Buna ziua!!as dori sa aflu in ce perioada de depun proiectele in anul 2017 si ce conditii ar trebui sa îndeplinesc pentru taurine de carne.mentionez ca detin 10 capete bovine si 2 ha de pământ.va multumesc

 3. Campian gabriel spune:

  buna seara . am o suta de oi si as vrea sa imi fac un proiect cu fonduri ne rambursabile oare mas incadra ?? multumesc

 4. ELIA spune:

  Buna ziua

 5. Sandra spune:

  Buna. In ce conditii pot sa obtin fonduri europene pentru tinerii fermieri? Vreau sa imi fac plantatie si nu stiu in ce stadiu ar trebui sa se afle ca sa pot sa obtin fonduri pentru a ma dezvolta. Pot sa obtin fonduri si sa incep de la 0( cumpararea si cultivarea arbustilor) sau trebuie deja sa fiu pe productie? Am doar pamantul in zona rurala. Am citit toate chestiile posibile dar nu gasesc in ce stadiu trebuie sa ma aflu cu plantatia. Sunt curioasa daca trebuie sa am productie deja cand depun dosarul sau pot sa imi infiintez cultura cu banii primiti?

 6. cristi spune:

  buna ziua sun si ieu tinar si as vrea sa fac un proiect am 15 vaci si lucrez 10 ha de teren credeti ca mas incadre

 7. Busner Carmen Georgeta spune:

  Buna ziua,, sunt Carmen din jud OLT, si as dori sa fac si eu masura 112.,am 5vaci ,2ha de teren,sunt inscrisa intr-o asociatie a crescatorilor de animale,am 36de ani,in prezent sunt in Italia,aici lucrez de 5ani,insa as vrea sa ma retrag acasa,ocupandu-ma de animale,cum pot lua legatura cu cineva care ma poate ajuta sa pot depune cererea ptr acest proiect

 8. Busner Carmen Georgeta spune:

  Buna ziua,, sunt Carmen din jud OLT, si as dori sa fac si eu masura 112.,am 5vaci ,2ha de teren,sunt inscrisa intr-o asociatie a crescatorilor de animale,am 36de ani,in prezent sunt in Italia,aici lucrez de 5ani,insa as vrea sa ma retrag acasa,ocupandu-ma de animale,cum pot lua legatura cu cineva care ma poate ajuta sa pot depune cererea ptr acest proiect si ce conditii trebuie sa indeplinesc..va multumesc…. Acesta este nr meu..00393806431350…..

 9. Toma Flaviu spune:

  Buna ziua!
  Eu am daoar 18 ani si asi vrea sa accesez masura 112 instalarea tinerilor fermier .
  Ce conditi ar trebui sa indeplinesc? Atept raspuns cat mai repede .

  Va multumes!

 10. CAPATA DIANA spune:

  Buna ziua, am accesat fonduri europene prin mas 112 in anul 2010 si trebuie sa fac un curs de formare profesionala. Sunt din Sibiu, si as dori sa stiu cand are loc acest curs. Multumesc

  1. ion spune:

   am accesat si eu in 2012 si mi s a spus ca aceste cursuri nu se mai fac, apropo sunt din prahova

 11. paul spune:

  buna ziua sunt paul si am depus un proiect pe masura 112 si mi so aproat dar nu stiu daca ne mai aga bani sau ce sa intampla ca deja o trecut aprope 2 ani va rog sam raspundeti

 12. as dori sa cumpar si eu 20 vaci grajdi si un tractor cu toate utilajele.

 13. Marius spune:

  Buna ziua,

  Azs dori sa aflu cand incepe in anul 2014 sesiunea de depunere a proiectelor pentru Masura 112 Instalarea tinerilor fermieri sau daca se poate un calendar al anului cu toate datele de lansare.
  Va multumesc!

 14. culda spune:

  Buna ziua!
  Va rog sa imi spuneti daca pe anul 2013 termenul de depunere a dosarelor pentru masura 112 a inceput.Astept raspunsul dumneavoastra.
  Multumesc anticipat

 15. Neagu Ionut spune:

  Buna ziua, eu sunt din comuna Varasti, Judetul Giurigiu si as vrea sa acesez fonduri europene….am 20 de ani si 8 ha teren extravilan. Ma poate indruma si pe mine cu niste informatii utile? de ex: ce modul pot acesa, o idee despre actele necesare si altele… Va multumesc anticipat!

 16. purcilean spune:

  Buna,cand intra bani pe masura 112 sesiunea 2012-2013 daca am depus acum doua saptamani cererea de plata pt. prima transa,va multumesc cu respect radu

 17. Ghircu Angela spune:

  Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca este in aplicare MASURA 112 pentru TINERII FERMIERI.

  Astept raspuns cu mare interes!

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua!

   Din pacate, Masura 112 nu mai este deschisa. Luna viitoare insa va fi lansata o noua masura in sprijinul fermierilor – Masura 121:

   https://www.finantare.ro/madr-va-lansa-o-noua-sesiune-pentru-masura-121-modernizarea-exploatatiilor-agricole-in-luna-iunie.html

   Mult succes!

 18. Marian spune:

  Buna ziua, am varsta de 26 de ani si sunt din Bucuresti.

  As dorii sa accesez niste fonduri nerambursabile pentru cultura ciupercilor. Tin sa mentionez ca terenul se afla in Pitesti pe o suprafata de 7 ha.

  Care sunt pasii care trebuie sa ii urmez pentru a beneficia de aceste fonduri?

  Cu stima.

 19. pasare ionut spune:

  buna / am 30 de ani si as vrea sa-mi cumpar veo 200 250 de oi dupa care un teren .ce credeti as putea primi vreun ajutor de la u.e? pentru ca sunt in cautare de teren .si poate i-mi spune-ti si cam cate hectare ar trebui sa am.eu am auzit ca treaba cu terenul trebuie sa te ajute cei de la primarie

 20. pasare ionut spune:

  buna am 30 de ani si vreau sa-mi cumpar 200 de oi. ce crede-ti am sanse sa ma incadrez la112 ?sau in alta parte .

 21. florin spune:

  Buna ziua, am 7 vitei la ingrasat ,o vaca si 0,5ha teren extravilan si as vrea sami costruiesc un grajd cu o capacitate de 50 de vitei pentru ingrasat prin masura 112. mentionez ca am 23 de ani si am studii superioare. Daca poate cineva sa ma ajute astept raspuns. Va multumesc.

 22. Elena spune:

  Buna ziua.As dori sa stiu cand se vor anunta proiectele finantate prin masura 112 iunie-iulie 2013.Proiectul a fost declarat eligibil si mi s-a spus ca voi fi anuntata in termen de 2 saptamani,dar a trecut o luna.Va multumesc!

 23. Alina spune:

  Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca este in aplicare MASURA 112 pentru TINERII FERMIERI.

  Astept raspuns cu mare interes!
  Cu stima,
  Alina Lapadatu

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua!

   In acest moment Masura 112 nu este activa, iar Calendarul finantarilor de anul acesta inca nu a fost aprobat.

   Vom reveni cand vom avea noutati.

   Numai bine!

 24. Adrian spune:

  Buna ziua.

  Am depus un proiect pe masura112 sesiunea iunie-iulie 2012, şi aş vrea să aflu cand se afişează lista cu proiectele eligibile.

  Mulţumesc.

 25. Marmureanu Gioni spune:

  de ce nu s-au publicat rapoartele pentru masura 112 sesiunea iulie 2012 si cand se vor publica?

 26. plesea g. spune:

  in anul 2013 mai este vreo sesiune de depunere proecte pe mas. 112 tineri fermieri

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Deocamdata nu a fost publicat calendarul estimativ pe 2013, deci nu stim daca Masura va fi relansata. Cand vom afla, vom anunta si pe site-ul nostru.

   Numai bine!

 27. dan spune:

  cand se primesc raspunsuri la masura 112 sesiunea iunie 2012

 28. alexandru spune:

  am uitat ceva…daca ma incadrez la aceasta masura trebuie sa fiu PFA?

 29. alexandru spune:

  buna….as avea o intrebare…am 24 de vaci si 5h teren agricol…oare mas incadra la masura 112? am 21 ani

 30. constantin spune:

  Buna ziua va rog sa-mi spuneti si mie daca pot obtine fonduri europene pentru largirea activitati in cresterea prepelitelor (detin o incapere de 30 mpatrati si100 de prepelite)dar vreau sa ma extind multumesc.

  1. constantin spune:

   am uitat sa mentionez ca am 33 de ani si sint din zona rurala

 31. dutu spune:

  ma intereseaza daca pot lua fondurile pentru solari cu legume ecologice, am deja unul cu o suprafata de 250 m patrati ?

 32. mazilu izabela spune:

  vreau sa stiu daca a avut loc licitatia cursurilor de formare profesionala pe masura 111 in judetul dolj

 33. stoian maria spune:

  Buna ziua. Fac parte dintr-o familie de agricultori, in care s-a obtinut prima de instalare,,tanarul fermier,,. pe segmentul ,, cresterea ovinelor,, A FOST CONSILIAT SA INFIINTEZE O INTREPRINDERE FAMILIALA, in realitate activitatea lui se desfasoara pe cont propriu, ca persoana fizica. MA INTERESEAZA DIN PUNCT DE VEDERE CONTABIL, eu fiind economista lui, este obligat sa functioneze ca IF in conditiile in care, este foarte dificil a face distinctia intre activitatea IF SI RESTUL DE ACTIVITATI DESFASURATE PE CONT PROPRIU.Recomandarea consultantului sau de proiecte a fost ,,sa inregistreze ceva si pe IF,, As dori un punct de vedere legal, fundamentat, nu dorim sa avem probleme cu autoritatile, dar nici o complicatie inutila. Va multumesc.

 34. tanasoiu ionut spune:

  in 2013 se va da drumu din nou la aceasta masura?

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Probabil foarte curand va fi publicat calendarul estimativ privind lansarile de finantari in 2013 (inclusiv pentru masura 112), si atunci vom anunta si pe site-ul nostru.

   Mult succes!

 35. Alex spune:

  Dupa vizita in teren ce urmeaza? cam cad mai dureaza un raspuns oficial de la aprd? Prin ce se anunta, posta, pe site…?
  vizita in terem a fost la inceputul lui octombrie!
  Va multumesc?

 36. darius spune:

  Buna seara
  Am si eu 2 intrebari daca imi puteti raspunde.
  Detin 5Ha de teren dintre care 2 fanat iar 3 arabil.
  As putea accesa fonduri europene pentru modernizarea si extinderea exploatatilor agricole prin masura 112″Instalarea tinerilor fermieri in mediul rural” pentr u achizitionarea de utilaje agricole, de care mai as avea nevoie si de teren.
  Si daca puteti sa imi spuneti ce inseamna minim 6ude-uri? cum se calculeaza
  Va multumesc.

 37. alin spune:

  Am depus un proiect 112 in iunie 2012. S-a efectuat vizita in teren. De atunci nu am primit informatii despre stadiul proiectului. Ma puteti ajuta cu informatii de ultima ora?

 38. catalin bugaru spune:

  Buna ziua,as vrea sa stiu ce inseamna “dimensiune economica cuprinsa intre 6 si 40 UDE”. Astept raspuns,va multumesc.

 39. vlad alexa spune:

  buna ziua,ma numesc alexa vlad sunt din dorohoi judetul bt acum muncesc in italia si as vrea sa ma intorc in romania,vreau sami cumpar pamant si sami cumpar vrio 10 vaci si sami construiesc vrio 5 sere in care sami plantez legume ce sanse as avea sa pot accesa acesti banii,ce conditii trebuie sa mai indeplinesc va multumesc

 40. razvan spune:

  buna as fi interesat sa incep o mica afacere cu plantatii de paulownia. imi puteti spune daca as putea accesa fondurii europene, ce ar trebuii sa detin eu.
  Va multumesc

 41. O. Vasile spune:

  buna . A incepun cotrolul in teren pentru masura 112 sesiunea 1 iunie 6 iulie 2012? multumesc .

 42. Dan spune:

  Buna ziua,
  O sa am mai multe intrebari si incep prin a va ruga sa-mi raspundeti la fiecare in parte.Vreau sa deschid o crescatorie de prepelite.La ce masura pot sa ma incadrez.In cazul in care exista o masura,ce conditii si cat de mare trebuie sa fie ferma pentru finantare.Multumesc

 43. andrei spune:

  buna ziua ,as dori sa stiu si eu daca as accesa masura 121 trebuie sami mut animalele din sat in afara satului?astept raspunsul dumneavoastra,va multumesc

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Trebuie sa respectati conditiile cerute in ghidul solicitantului: daca treceti un anume sat / locatie, zona pentru animale, atunci nu o schimbati.

   Numai bine!

 44. alexandru spune:

  Buna ziua am si eu o intrebare pentru infiintarea unei ferme de porci pe maura 112 terenul de constructie al fermei daca il cumpar este considerat parte din bani care trebuie sai am eu cei 40-50 la suta din valoarea proiectului astept un raspuns VA MULTUMESC

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Va recomand sa luati legatura cu un consultant specializat in scrierea de proiecte pe agricultura, Masura 112, tineri fermieri: http://consultanti.finantare.ro/. Expertii va pot da un raspuns 100% exact si va pot indruma spre scrierea unui proiect castigator.

   Mult succes!

 45. burduja rodica spune:

  am av o intreprindere familiara cu sotul pot cere fondui nerambursabile pt cresterea de iepuri?trebuie sa am terenul p care vreau sa fac afacerea¿astp rasp multumesc

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   DA, puteti lua bani europeni prin aceasta masura.

   Daca nu detineti dumneavoastra terenul, puteti concesiona de la primarie o suprafata de teren pentru a realiza crescatoria de iepuri, bineinteles in conditiile mentionate in ghidul solicitantului.

   Va doresc mult succes!

 46. Tamas Nicoleta spune:

  Buna ziua,as avea o intrebare in ceea ce priveste masura 121 cand va fi relansata?Exista vreo sansa ca anul acesta sa pot demara un proiect?
  Va multumesc!

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Masura 121 va fi relansata in 2013. Deocamdata nu avem un calendar oficial emis de autoritatea de management, insa cand acesta va fi publicat, va aparea si pe site-ul nostru. Intre timp insa va puteti pregati actele necesare sau puteti discuta cu un consultant specializat pe finantari pe mediul rural.

   Numai bine!

 47. laurentiu ioan spune:

  Buna am si eu o antrebare eu am facut proecti 141 si am si primit si bani [antrebarea mea este ] \\\\ eu ek mai pot sa fac si proectu 112 ca acuma am mult mai multe famili de albine peste 80 de famili \\\\ AS vrea sa stiu daca pot sa mai fac si proiectu asta ca ,alti cologi au facut ambele proiecte rog un raspuns va multumesc si daca se mai pot depune anu asta sau numa de la anu viitor .

 48. cosmin spune:

  in 2013 se mai pot accesa fonduri prin masura 112

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   DA, masura va fi relansata.

   Succes!

 49. Petrea Daniel spune:

  Buna ziua, am un proiect depus in sesiunea noiembrie 2011-ianuarie 2012 si a iesit nefinantabil am avut 35pct. Am o mare nelamurire am sunat si la apdrp si tot nu prea m-au lamurit,au incercat ceva cu criteriile de departajare. Cum de foarte multe proiecte cu acelasi punctaj ca si al meu, au iesit finantabile 326 de proiecte si 266 nefinantate. Au iest la acest punctaj va dau cateva exemple pe Alba 27, Cluj 22, Harghita 18, Maramures 15, Gorj 24, Tulcea 60 de proiecte iar pe Buzau 1, Galati 1, Braila 1, Ialomita 1 proiect, nu vi se pare ca s-au facut magarii si aici cu banii europeni se umbla cu smecherii. La TV se spune ca Romania nu poate lua cat mai multi bani,ca nu avem oameni competenti pentru intocmirea proiectelor. acum de ce nu s-a alocat fondul mai mare ca sa luam toti cu acest punctaj. Banuiesc ca la ultima sesiunie din iulie anul acesta avand plafonul mult mai mare, dublu o sa intre proiecte si cu 15pct. iar noi cu 35pct. ramanem cu buza umflata. Ce se mai poate face? Care ar fi pasii de urmat in continuare cu proiectul as vrea sa vorbesc la telefon cu cineva care poate sa ma lamureasca si sa-mi acorde un pic de consultanta. Va multumesc si scuze ca am scris atat si de eventualele greseli.

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Din cate inteleg, cei de la APDRP nu v-au oferit explicatii. In conditiile acestea, singura solutie e sa luati legatura cu un consultant specializat pe proiecte pe mediul rural: http://consultanti.finantare.ro/. Consultantul va poate ajuta / indruma / sfatui cel mai bine ce sa faceti, avand in vedere experienta cu proiectele pe PNDR dar si modul de lucru / functionare al Autoritatii de Management.

   O alternativa ar fi redepunerea proiectului, cu foarte mici adaugiri, in urmatoarea sesiune de depunere de proiecte pe 112.

   Numai bine!

 50. nicu spune:

  buna ziua, referitor la masura 112 trebuie sa preiau exploatatia,sau pot sa o infiintez eu de la zero?

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   In ghid avem urmatoarele date:

   Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Masura 112 sunt fermierii in varsta de pana la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii Cererii de finantare), persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole si a caror exploatatie agricola:
   – are o dimensiune economica cuprinsa intre 6 si 40 UDE;
   – este situata pe teritoriul tarii;
   – este inregistrata in Registrul unic de identificare – APIA si Registrul agricol.

   Deci trebuie sa practicati deja activitati agricole, pe o exploatatie pe care o aveti deja. E destul de dificil sa o luati de la zero (trebuie sa aveti un an-doi in spate, sa fi practicat inainte, macar sezonier, activitati agricole pe terenul respectiv).

   Mult succes!

   1. Predrag Jivici spune:

    Dar pe de alta parte spune:

    “Pentru a putea beneficia de fonduri nerambursabile, tanarul fermier trebuie sa fie instalat intr-o exploatatie agricola care are dimensiunea de minimum 6 UDE, cu mai putin de 12 luni inaintea depunerii Cererii de Finantare la APDRP”

    Ori e sub 12 luni, ori e ‘un an, doi’?

 51. GIUGELEA IZABELA spune:

  mai este si o a doua sesiune de depunere a dosarelor pentru masura 112 pe anul 2012?

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Conform calendarului emis de AM PNDR ), pe anul acesta este doar sesiunea care se desfasoara in perioada 1-29 iunie 2012.

   Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.