PNDR submasura 7.2 – Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica 

infrastructura.jpg

Submasura (sM) 7.2 tine de infrastructura de baza si cea de acces ai caror beneficiari sunt autoritatiile locale, asociatii ale acestora, ONG- urile constituite conform legii, precum si alte tipuri de beneficiari in functie de specificul investitiei.

Status: Inactiv
Depunere pana la: 30 iunie 2017
Buget: 356.139.770 euro

OBIECTIVE

Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica, scopul investitiilor sprijinite este de creare si modernizare a infrastructurii rutiere locale si a sistemelor de alimentare cu apa/ apa uzata, care constituie elemente de baza pentru comunitatea rurala. Totodata, beneficiarii submasurii vor contribui la crearea si modernizarea infrastructurii educationale ante si prescolara si a infrastructurii de invatamânt secundar superior, cu profil resurse naturale si protectia mediului dar si a scolilor profesionale in domeniul agricol.

SOLICITANTI ELIGIBILI

Beneficiarii eligibili in cadrul sM 7.2 sunt comunele si asociatiile acestora conform legislatiei nationale in vigoare si ONG-uri pentru investitii in infrastructura educationala (gradinite) si sociala (creşe şi infrastructura de tip after-school).

BUGET

Bugetul acordat in cadrul sM 7.2 este 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiectele aplicate de autoritatile publice locale si de pâna la 100% in cazul proiectelor de apa/apa uzata, sub rezerva aplicarii art. 61 din R (UE) nr. 1303/2013, cu modificarile si completarile ulterioare si nu va depasi:

  • 1.000.000 euro/comuna pentru investitii care vizeaza un singur tip de sprijin (infrastructura de drumuri, apa sau apa uzata);
  • 2.500.000 euro/comuna pentru investitii care vizeaza infiintarea infrastructurii de apa si apa uzata si 1.500.000 euro pentru extinderea acestei infrastructuri;
  • 500.000 euro pentru proiectele de infrastructura educationala/sociala;
  • 4.000.000 euro pentru proiectele colective (ADI din care fac parte exclusiv comune, proiecte care vizeaza mai multe comune) fara a depasi valoarea maxima/comuna /tip de sprijin.

Pentru ONG-uri sprijinul public nerambursabil acordat in cadrul acestei submasuri va fi de 80% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depasi 200.000 euro pentru proiectele de infrastructura educationala/sociala.


DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.