Programului de Dezvoltare a Organizatiilor Comunitare “Invatare, Participare, Incredere”

Introducere

Fundatia PACT lanseaza Programul de Dezvoltare a Organizatiilor Comunitare “Invatare, Participare, Incredere” pentru judetele Calarasi, Giurgiu, Ialomita si Ilfov pentru perioada octombrie 2006 – august 2008.

Obiectivele programului

Scopul programului este de a contribui la dezvoltarea capacitatii de actiune a grupurilor marginalizate pentru ca acestea sa poata participa activ la viata comunitatilor din care fac parte.

Solicitanti eligibili

Programul se adreseaza organizatiilor comunitare sau grupurilor informale localizate in comunitati din zona de sud a tarii care reprezinta interesele unor grupuri marginalizate sau dezavantajate si doresc dezvoltarea comunitatii respective.

In acceptiunea finantatorului, o organizatie comunitara este o organizatie neguvernamentala sau un grup informal de cetateni constituit din membrii unei comunitati care se asociaza pentru a initia activitati care contribuie la dezvoltarea unei comunitati, raspunzand la nevoile identificate local de membrii acesteia.

Activitati eligibile

Programul ofera instruire si consultanta in domeniile analiza participativa a nevoilor unei comunitati, planificare participativa a unui proiect comunitar, management de proiect, dezvoltare organizationala si mobilizarea resurselor comunitare, precum si finantare pentru derularea unui proiect comunitar.

Conditii de finantare
  • In program vor participa 15 organizatii comunitare.
  • Valoarea finantari pentru derularea unui proiect comunitar este de 1400 dolari.
  • Sunt incurajate sa participe la program organizatii sau grupuri care au derulat anterior initiative comunitare, nu au beneficiat de instruire in domeniile mentionate mai sus si dispun de resursele umane necesare implicarii intr-un program complex de instruire, consultanta si finantare.
Termene limita

Organizatiile sau grupurile interesate sa aplice la acest program sunt incurajate sa contacteze Fundatia PACT pentru informatii suplimentare si pentru a obtine formularul de aplicare.
Pentru a aplica pentru program este necesara completarea si trimiterea formularului de aplicare prin fax, posta sau email pana la data 27 octombrie 2006 (data postei).

Finantator: Fundatia PACT
Sursa: Fundatia PACT – Parteneriat pentru Actiune Comunitara si Transformare
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.