Un sindicat al managerilor proiectelor imobiliare ar scadea preturile?

Investitorii care intrevad potentialul unui teren, il achizitioneaza, pentru ca apoi sa dezvolte un proiect si sa il vanda, nu au in prezent o organizatie sindicala care sa ii reprezinte, care sa faca propuneri legislative si sa controleze preturile la imobiliare.

"Managerii de proiecte imobiliare sunt in prezent clienti atat pentru constructori, care iau proiecte in antrepriza, cat si pentru promotorii de imobiliare. Astfel, preturile cresc in mod nejustificat. O organizatie sindicala a acestora ar putea controla acest fenomen", a declarat directorul administrativ al AD Media, partener in cadrul Targului National de Imobiliare, Vlad Vlasceanu.

Piata constructorilor din Romania este in prezent o piata care ofera profit de 100%, in conditiile in care forta de munca nu este calificata. "Autoritatile ar trebui sa investeasca in revigoarea pregatirii profesionale. Forta de munca calificata lucreaza in prezent in strainaztate", a atras atentia Vlasceanu, reiterand mesajul ministrului Borbely din prima zi a Targului.

De asemenea, managerii de proiecte lasa intreaga responsabilitate a accesului la infrastructura si utilitati a viitorilor locatari din ansamblurile rezidentiale care se construiesc in seama autoritatilor. In prezent, Baneasa Investments este singura companie care a investit in infrastructura.

Cerintele care vor apare odata cu aderarea europeana vor genera initierea de proiecte mai calificate. In mod firesc, este de asteptat ca la un moment dat preturile sa intre pe o traiectorie descendenta, odata cu maturizarea pietei si scaderea riscurilor.

In prezent, cererea pe piata imobiliara rezidentiala este de cinci ori mai mare decat oferta.

Sursa: Bloombiz, 20 octombrie 2006 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.