Proiectul VOR

Introducere

Proiectul VOR = OAMENI si RESURSE, initiat de ARC, cauta 10 organizatii pentru care aceste aspecte sunt o preocupare constanta.

Proiectul VOR face parte din programul CONT CURENT IN COMUNITATE inceput in 2004, in care au fost incluse pana acum 25 de organizatii.

Obiectivele programului

Obiectivul programului este acela de a creste capacitatea organizatiilor non profit pentru a atrage eficient si constant fonduri din comunitate.

Solicitanti eligibili

Programul se adreseaza organizatiilor non profit care considera atragerea de fonduri din comunitate un proces constant si coerent, in care sunt dispuse sa investeasca timp, resurse umane si fonduri.

Criterii de selectie:

 • organizatia a avut experiente pozitive de atragere de fonduri, iar conducerea organizatiei doreste permanentizarea si dezvoltarea acestor activitati;
 • organizatia a trecut prin procese de planificare a atragerii de fonduri sau sunt deschise unor astfel de procese;
 • organizatia poate implica in program persoane direct implicate in partea de atragere de fonduri – membri in consiliul de conducere, director executiv, coordonator atragere de fonduri, coordonatori de programe, etc;
 • organizatia are o echipa stabila in organizatie care are responsabilitati pe atragerea de fonduri;
 • conducerea organizatiei sustine procesul de atragere de fonduri si de consultanta;
 • organizatia este deschisa spre experimentare şi schimbare;
 • organizatia are resursele (mai ales umane) necesare activitatii de atragere de fonduri, sau este interesata sa le identifice sau sa le extinda;
 • opereaza intr-un mediu cu potential realist pentru atragerea de fonduri;
 • organizatia are un set de beneficiari/membri clar definiti;
 • organizatia are o misiune clar definita;
 • organizatia opereaza in mod transparent;
 • organizatia este cunoscuta in comunitatea in care activeaza.
Activitati eligibile

Proiectul prevede trei etape de consultanta structurate pe planificarea, testarea si evaluarea procesului de atragere de fonduri. Structura propusa este orientativa, etapele putand fi adaptate la nivelul, specificul si nevoile fiecarei organizatii.

Consultanta include, dar nu se limiteaza la procese cum ar fi: vizite la organizatii, asistenta individualizata pentru abordarea unor probleme specifice legate de atragerea de fonduri, finalizarea planurilor de strangere de fonduri, asistenta in instruirea echipei de strangere de fonduri.

Conditii de finantare

Spre deosebire de anii trecuti cand accentul se punea in special pe procesul de instruire al organizatiilor, anul acesta accentul este mutat pe partea de consultanta.

Organizatia are un nucleu de minim 2 persoane care vor coordona intern procesul de consultanta (una dintre aceste persoane este directorul executiv si/sau coordonatorul de atragere de fonduri, coordonatorul de PR sau coordonatorul de program). Este important ca in proces sa fie implicati atat practicieni cat si persoane cu putere de decizie, in diferite etape ale consultantei.

Termene limita

Data limita pentru depunerea formularelor este 19 februarie 2007.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Asociatia pentru Relatii Comunitare
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.