1.700.000 pentru incubarea afacerilor

In 2006 prin Programul de infiintare si dezvoltare a incubatoarelor de afaceri in Romania, derulat de Agentia Nationala pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie s-au investit 1500000 de lei in incubatoarele de afaceri de la Brasov, Sfantu Gheorghe si Alba Iulia.

Anul acesta ANIMMC mai are in plan investirea a inca 1700000 lei si demararea altor doua incubatoare, in locatii care urmeaza sa fie alese de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Bugetul total de care beneficiaza acest program este de 133,21 miliarde lei, pana in 2008, bani care provin din alocatii bugetare anuale de la bugetul de stat si de la PNUD.

Locatiile celor doua incubatoare ce urmeaza a fi infiintate vor fi stabilite de PNUD, cu consultarea ANIMMC, in urma unui studiu privind distributia incubatoarelor existente si zonele in care ar fi necesare astfel de incubatoare.

Spre deosebire de alte programe de profil, care construiesc incubatoare de mii de euro, incubatoarele infiintate de ANIMMC si PNUD, in colaborare cu autoritatile locale sunt investitii mici, bazate pe reabilitarea unor spatii existente. Sumele alocate de la bugetul programului pentru un incubator sunt de ordinul a 200 000 -250 000 USD.

Contributiile financiare alocate prin program din fondurile guvernamentale si din fonduri atrase sunt destinate practic IMM-urilor, in sensul asigurarii modernizarilor, mobilierului si biroticii necesare incubatorului, a serviciilor de administrare si a consultantilor, a unor alocatii financiare destinate direct firmelor incubate.

Firmele admise in incubator beneficiaza, in mod conditionat, de facilitatile existente, in sensul ca ele trebuie sa ajunga la anumite standarde de performanta prestabilite.

Cu sprijinul responsabililor de program, autoritatea locala organizeaza selectia prin licitatie a firmei de consultanta care va asigura administrarea si coordonarea firmelor din incubator si se implica direct in activitatea de instruire si selectie a firmelor incubate, astfel, prin intermediul incubatorului trebuie sa se asigure, atat dezvoltarea unor firme cu potential de crestere si de competitivitate, cat si rezolvarea unor probleme locale de ordin social.

Scopul principal al Programului este acela de a contribui la dezvoltarea sectorului IMM din Romania prin crearea unor noi locuri de munca in zonele vizate in program, incubatorul de afaceri avand ca scop incurajarea infiintarii unor noi intreprinderi mici si a dezvoltarii unor intreprinderi aflate in primii ani de activitate.

Sursa: ANIMMC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top