Creativitas 2009

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Obiectivele programului

Anul European al Creativitatii si Inovatiei este o initiativa majora, implicand statele membre, institutiile comunitare si creative in diferite domenii de activitate, la toate nivelurile. Aceasta initiativa isi propune sa exploateze si rezultatele “Anului European al Dialogului Intercultural (2008), punand accentul pe importanta aptitudinilor interpersonale si interculturale in stimularea creativitatii si a capacitatii de inovare, intr-un mediu caracterizat prin diversitate culturala” (din Expunerea de motive a Deciziei Parlamentului European si a Consiliului privind Anul Creativitatii si Inovarii).

Solicitanti eligibili

Conform Art. 2 al Ordonantei Guvernului nr. 51/1998 privind imbunatatirea sistemului de finantare a programelor si proiectelor culturale, cu modificarile si completarile ulterioare, poate solicita finantare nerambursabila:
– orice persoana fizica autorizata sau persoana juridica de drept public sau privat romana, infiintata in conditiile legii romane, care depune o oferta culturala, nu are datorii la bugetul de stat sau la bugetul local si a respectat obligatiile asumate prin contractele de finantare nerambursabila anterioare;
– orice institutie publica ce depune o oferta culturala pentru realizarea altor proiecte si activitati culturale decat cele stabilite ca obligatii sau programe minimale anuale.

Activitati eligibile

Se acorda finantare nerambursabila pentru producerea de bunuri culturale (spectacole, concerte, expozitii, ateliere de creatie). Nu se acorda finantare pentru exploatarea/promovarea bunurilor culturale deja existente.

Domeniile culturale de referinta:
– Arte vizuale, arhitectura;
– Cultura scrisa;
– Teatru;
– Muzica;
– Dans.

Conditii de finantare
Suma solicitata pentru finantarea unui proiect/unei actiuni culturale nu poate depasi 100.000 lei. Depasirea acestei sume atrage eliminarea ofertei culturale din licitatie.

Acordarea finantarii nerambursabile este conditionata de existenta altor surse de finantare, proprii si/sau atrase de beneficiar, care pot fi asigurate in numerar si/sau in natura.

Contributia proprie a solicitantului trebuie sa fie de minimum 20% din totalul cheltuielilor.

Termene limita

Pentru moment linia de finantare a fost inchisa pana la noi reglementari.

Finantator: Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National
Sursa: Ministerul Culturii si Cultelor si al Patrimoniului National
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.