Programul “Dezvoltarea IMM urilor în România” – Sprijin pentru Startup-uri

Bani-pixabay.jpg

Programul “Dezvoltarea IMM-urilor în Romania” (denumit în continuare ”Programul”) va contribui la obiective generale ale Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021, respectiv la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European, cât și la consolidarea relațiilor de cooperare dintre Statele SEE și Statele Beneficiare ale Granturilor SEE şi Norvegiene.

Status: Aprobat
Depunere: 18 noiembrie 2021
Buget: 1 milion de EURO

Obiectivul Programului este creșterea valorii adăugate și dezvoltarea durabilă în sectorul românesc de afaceri. Programul caută să stimuleze și să implementeze o cooperare de afaceri pe termen lung între Islanda, Liechtenstein, Norvegia (denumite în continuare ”State Donatoare”) și România, pe baza dezvoltării și inovării în afaceri.

Termen limita

Pentru a fi eligibile, Propunerile de Proiecte trebuie depuse la Innovation Norway prin portalul electronic pentru proiecte, nu mai târziu de 18 noiembrie 2021, ora 14:00, ora României.

Buget disponibil

Suma totală disponibilă pentru finanțarea proiectelor din acest Apel este de 1 milion de EURO.

Limba Programului este limba engleză, ceea ce înseamnă că toate solicitările și documentele justificative vor fi depuse la Innovation Norway în limba engleză. Certificatele oficiale și situațiile financiare anuale aprobate pot fi depuse în limba română. Pentru lista de anexe obligatorii, consultați Anexa I a acestui Apel, care este, de asemenea, publicată pe pagina web a acestui Apel.

Rezultatul final preconizat al proiectelor finanțate prin aceste Apeluri este creșterea competitivității în Pagina 3 întreprinderile românești din ariile menționate, sub forma creșterii cifrei de afaceri și a profitului operațional net și crearea de locuri de muncă. De asemenea, se estimează ca proiectele să contribuie la elaborarea de produse, servicii și tehnologii inovatoare, precum și la reducerea emisiilor de CO2 și la procese de producție mai eficiente din punct de vedere energetic.

Grupul țintă al acestui Apel sunt micro întreprinderile recent înființate (start-upuri) și întreprinderile mici românești. Întreprinderile recent înființate pot depune Propuneri de Proiecte împreună cu parteneri. Partenerii pot fi entități din România sau dintr-unul dintre Statele Donatoare (Norvegia, Islanda sau Liechtenstein). Parteneriatele cu o entitate din Statul Donator întărește cooperarea bilaterală. Proiectele în Parteneriat cu un Stat Donator sunt, prin urmare, încurajate prin acordarea de puncte suplimentare în timpul procesului de evaluare, în cazul în care parteneriatul este bine motivat și contribuie la atingerea obiectivelor proiectului.

Solicitanți și parteneri eligibili

Solicitant eligibil:

Întreprinderi mici și mijlocii, așa cum sunt definite în Recomandarea UE 2003/3611, înregistrate ca entități juridice din România și care funcționează conform legislației românești în vigoare privitoare la societăți comerciale, respectiv: Legea 31/1990 privitoare la societăți comerciale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și Ordonanța Guvernului 6/2011 pentru stimularea înființării și dezvoltării de micro-întreprinderi prin întreprinderi recent înființate debutante în afaceri, cu modificările și completările ulterioare.

Fisa de program

Website

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top