POS Mediu

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Introducere

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial de Mediu (AM POS Mediu) anunta lansarea etapei de preselectie a proiectelor din cadrul Axei Prioritare 3 a POS Mediu. Aceasta axa vizeaza reducerea poluarii si diminuarea efectelor schimbarilor climatice prin restructurarea si reabilitarea sistemelor de incalzire urbana in localitatile cele mai afectate de poluare.

Obiectivele programului

Obiectivele programului:
– Reducerea efectelor schimbarilor climatice si reducerea emisiilor de poluanti proveniti de la
sistemele de incalzire urbana in localitatile cele mai afectate de poluare;
– Ameliorarea nivelului minim de concentratie a poluantilor in localitatile vizate;
– Imbunatatirea sanatatii populatiei in localitatile afectate.

Solicitanti eligibili

Beneficiarii acestei axe prioritare vor fi autoritatile locale din municipalitatile selectate sau, in anumite cazuri, operatorii de servicii de incalzire urbana detinuti de acestea. Majoritatea municipalitatilor care sunt potentiali beneficiari ai interventiilor din cadrul acestei axe prioritare gestioneaza deja investitii de anvergura, cu cofinantare internationala, in stransa legatura cu lucrarile publice municipale.

Activitati eligibile

In cadrul acestei Axe prioritare, se va pune accent pe o abordare integrata in implementarea proiectelor, tinand cont atat de managementul cererii si de masurile de eficienta energetica, cat si de imbunatatirea directa a performantelor de mediu ale sistemelor de incalzire urbana. Primul element – managementul cererii si eficienta energetica – se concretizeaza, de asemenea, in imbunatatiri ale calitatii mediului deoarece conduce la reducerea poluarii prin intermediul unei cereri scazute de generare de caldura.

Conditii de finantare

Alocarea financiara prevazuta pentu aceasta axa prioritara este de aproximativ 460 milioane Euro, suma reprezentand atat contributia comunitara (Fondul de Coeziune), cat si co-finantarea nationala.

Termene limita

Termenul limita nu a fost inca precizat.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Ministerul Mediului
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.