Cerere de propuneri de proiecte 2017, programul COSME, Retea/ele europeana/ene de incubare pentru inovatia bazata pe creativitate: turism si moda

documente12.jpg

Comisia Europeana, prin intermediul Agentiei Executive pentru IMM-uri (EASME), a deschis o noua cerere de propuneri de proiecte 2017 in cadrul programului COSME 2014-2020 – Programul pentru competitivitatea intreprinderilor si IMM-urilor.

Status: Activ
Depunere: 19 noiembrie 2017
Buget: 2.600.000 euro

Obiectiv

Obiectivul principal al actiunii este de a sprijini crearea, dezvoltarea afacerilor si extinderea companiilor din sectoarele moda si turism prin intermediul incubatoarelor care integreaza
competentele creative, de arta si de design, din CCI (Industriile culturale si creative) cu tehnologia, stiinta si alte expertize relevante.

Obiective specifice:

 • Facilitarea si consolidarea colaborarii transsectoriale intre incubatoare, acceleratori, laboratoare, precum si alti actori relevanti din tarile UE si tarile participante la COSME, care se concentreaza pe temele identificate – moda si turism, tinand cont de lanturile de valori relevante;
 • Sprijinirea unui numar de initiative inovatoare si a IMM-urilor pentru o perioada necesara pentru a le creste si a-si extinde activitatile de afaceri.

Comisia urmareste o mai buna exploatare si consolidare a sinergiilor care promoveaza fuziunea tehnologiilor si inovatiilor de ultima generatie in industria de moda si design, industriile de varf, turism si industriile culturale si creative prin actiuni concrete care sprijina IMM-urile si intreprinderile nou infiintate in aceste sectoare industriale.

Solicitanti eligibili

Orice entitate publica sau privata: autoritati locale, regionale si nationale, ONG-uri, incubatoare de afaceri, acceleratoare, laboratoare, universitati/institutii de educatie, centre de cercetare, companii, organizatii de sprijin pentru afaceri, etc.

Prezenta cerere de propuneri acopera urmatoarele 2 tematici:

 • Retea europeana de incubare pentru industriile culturale si creative – fashiontech – buget 1.600.000 €,
 • Retea europeana de incubare pentru industriile culturale si creative – turism; buget 1.000.000€.

Criterii de selectie

 • O propunere de proiect poate sa se adreseze doar unuia din cele 2 subiecte propuse de cerere.
 • Data de demarare a proiectului este prevazuta pentru perioada aprilie-iunie 2018.
 • Aplicatia poate fi depusa in oricare limba oficiala a UE.
 • Aplicatia trebuie depusa electronic, informatii pe website-ul COSME.
 • Parteneriatul de proiect trebuie sa fie format din minimum 4 parteneri care provin din minimum 3 tari ale UE/participante la COSME.
 • Proiectele se implementeaza pe o perioada de minimum 24 de luni si maximum 36 de luni.

Tipul activitatilor sustinute de aceasta solicitare:

 • Facilitarea si consolidarea cooperarii transsectoriale intre retelele transnationale si organizatiile relevante (incubatoare, acceleratoare, laboratoare, universitati, centre de cercetare si alte organizatii relevante de sprijinire a afacerilor) si
 • Acordarea de sprijin pentru intreprinderi unui numar de initiative inovatoare si IMM-urilor in vederea extinderii activitatilor acestora.

Buget

Bugetul total al cererii: 2.600.000 €; 75% din totalul costurilor eligibile.

Depunere

Data limita pentru depunerea propunerilor: 19 noiembrie 2017.

Institutie responsabila

Comisia Europeana prin: Agentia Executiva pentru IMM-uri – EASME de la Bruxelles.

Contact pentru detalii privind aceasta cerere:

[email protected]

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Anexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.