Implementarea strategiilor de dezvoltare locala – Masura 4.1

sat.jpg
Fonduri europene pentru implementarea strategiilor de dezvoltare locala
PNDR: Masura 4.1 “Implementarea strategiilor de dezvoltare locala”
Obiectivele programului

Prin Masura 41, Grupurile de Actiune Locala pot implementa si proiecte integrate de dezvoltare locala, ce pot acoperi mai multe axe. Implementarea acestor proiecte se va realiza conform descrierii din Planul de Dezvoltare Locala.

Masura 41 ofera posibilitatea atingerii obiectivelor axelor 1, 2 si 3 din PNDR, prin:
– Sub-masura 411 – Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier in aceasta sub-masura se vor incadra proiectele propuse in strategie care vizeaza obiectivele descrise in fisele tehnice ale masurilor din Axa 1.
– Sub-masura 412 – Imbunatatirea mediului si a spatiului rural. Prin aceasta sub-masura proiectele din strategie vor atinge obiectivele din fisele tehnice ale masurilor Axei 2.
– Sub-masura 413 – Calitatea vietii si diversificarea economiei rurale. Proiectele ce au acelasi scop ca masurile ce formeaza Axa 3, se vor incadra in aceasta sub-masura.

Solicitanti eligibili

Apelul se adreseaza actorilor locali sau altor beneficiari care propun proiecte ce vor fi implementate in aria de acoperire a GAL.

Activitati eligibile

Strategiile trebuie sa se materializeze in proiecte concrete, care urmaresc cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier, imbunatatirii mediului si a spatiului rural, cresterii calitatii vietii si a diversificarii activitatilor economice din spatiul rural, elaborate de actorii locali, persoane fizice autorizate sau persoane juridice care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Grupului de Actiune Locala.

Conditii de finantare
Fondurile disponibile sunt de 176.687.609 euro.Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect este de: 200.000 de euro.
Termene limita

Incepand cu data de 1 martie 2012, se pot depune proiecte in cadrul sesiunii permanente de primire a cererilor de proiecte.

Afla mai multe raspunsuri pe forumul Finantare.ro.

Ghidul solicitantului
Anunt selectie GAL
Website-ul programului

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

12 thoughts on “Implementarea strategiilor de dezvoltare locala – Masura 4.1”

 1. Cristea Marian spune:

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru infintarea / exploatarea unei paduri pe o suprafata de 1h si prelucrarea lemnului (gater) in Dambovita.

 2. Violeta spune:

  Buna ziua,ma intereseaza daca pot lua prin fonduri europene panou solar,daca da,va rog sa-mi spuneti cum,multumesc!

 3. Radescu Maria spune:

  Buna ziua!
  As vrea sa scriu un proiect prin care sa obtin fonduri pentru un echipament de joaca (tobogan, carusel…) in curtea unei gradinite publice din mediul rural.Unde trebuie sa aplic .A fost pe POR, DMI 3.4 Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, dar acolo nu s-au mai deschis liniile si nici nu sunt sigura daca acolo ar trebui…Multumesc

 4. Andreea spune:

  Buna ziua. As dori sa stiu daca as fi eligibilă pentru obtinerea unui fond nerambursabil pentru o ferma de chinchila. Am 20 de ani si as dori sa pornesc si eu o afacere si e cam costisitor ca sa incep singura . Vreau sa stiu daca as putea lua bani europeni prin PNDR,si cam cat ar trebui sa cheltuiesc?

 5. Potec Alin spune:

  Buna ziua. As dori sa stiu daca as fi eligibil pentru obtinerea unui fond nerambusabil pentru o ferma de prepelite outoare si de carne. Am 21 de ani, de pe langa Timisoara, cu usurinta as putea vinde carnea/ouale in Ungaria sau Serbia, incapere aerisita pentru custi am. Vreau sa stiu daca as putea lua bani europeni prin PNDR fara a avea un capital prea mare din partea mea?

 6. Robert M spune:

  Buna ziua. Doresc sa fac o investitie in mediul rural, mai exact in reciclarea gunoiului de grajd, si infiintarea unei linii de peletizare in vederea utilizarii pentru incalzire. Va rog sa-mi spuneti daca este eligibila ideea mea si care sunt conditiile pentru intocmirea si depunerea dosarului. Va multumesc!

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   DA, puteti lua bani europeni prin PNDR: https://www.finantare.ro/programul-national-de-dezvoltare-rurala-pndr.

   Va recomand sa depuneti o cerere de finantare aici: http://cerere.finantare.ro/ si veti fi contactat in cel mai scurt timp de un consultant specializat in scrierea proiectelor cu finantare pe mediul rural.

   Mult succes va doresc!

 7. Andrei spune:

  Buna ziua, am 21 ani si as dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru deschiderea unei cafenele in zona urbana, nedispunand de nici o suma pentru inceperea afacerii si nici de spatiul necesar sau pentru construirea unei pensiuni in Delta Dunarii. Deasemenea daca imi puteti spune pasii care trebuie sa-i urmez.

  O zi buna. Multumesc anticipat.

 8. dontea carmen spune:

  cum pot lua fonduri europene pentru a deschide un salon de coafura frizerie in domeniul rural

 9. grigoras marcel spune:

  BUNA ZIUA
  AS DORI SA DESCHID O TIPOGRAFIE LA PERIFERIA ORASULUI SI IN ACELASI TIMP CU PUNCT DE PRODUCTIE SI COMERCIALIZARE. MA INCADREZ IN REGULILE IMPUSE SI CE FOND AR FI ALOCAT.?
  VA MULTUMESC.

 10. sima felix spune:

  Va salut.Sunt interesat in obtinerea de fonduri nerambursabile in vederea infiintarii unei I.M.M. in domeniul prelucrarii lemnului si a altor materiale rezultate in urma prelucrarii lemnului ( pal mdf etc).In acest sens doresc construirea unei mici fabrici pentru producerea usilor de interior si exterior precum si a altori tipuri de usi (usi pentru corpuri suspendate usi pentru mobilier mdf ,etc..),pe terenul detinut de catre mine in mediul rural, in com.Golesti jud.Valcea ( zona declarata defavorizata). Mentionez ca investitia totalizeaza cca 150.000-200.000 euro( in functie de furnizorul utilajelor de prelucrare) si pot avea un aport personal de cca 10-15% plus valoarea terenului pe care se va construi.In acest sens va rog sa ma indrumati catre ce mai rapida si sigura modalitate de rezolvare a situatiei.Va multumesc anticipat.

 11. ovidiu spune:

  Buna ziua,

  Daca eu vreau sa inaintez demersurile pentru a obtine finantare de la Uniunea Europeana nerambusabil si detin numai 4000-5000 de euro de cati bani voi putea fi eligibil??? Ma refer cat imi va aproba???

  Va multumesc mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.