Programul Artizanat si Mestesuguri: Lista candidatilor si documentele solicitate

olarit.jpg

olaritDirectia Implementare Programe pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii din cadrul Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism a facut publica lista cu operatorii economici inscrisi in vederea participarii la Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri, care se va avea loc in perioada 16 – 20 octombrie 2013, in Bucuresti, la Complexul Expozitional ROMEXPO.

Pentru  evaluarea administrativa, operatorii economici trebuie sa  transmita in termen de 7 zile lucratoare de la data postarii prezentei liste, respectiv pana la 15 octombrie, ora 16.00,  la OTIMMC de care apartine judetul in care este inregistrat operatorul economic (Anexa 6), Cererea-tip de participare la  Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri (Anexa nr.2) semnata si stampilata insotita de urmatoarele documente justificative:

  1. declaratia pe propria raspundere privind incadrarea in categoria intreprinderilor mici si mijlocii pentru anul fiscal 2012 (cuprinzand cifra de afaceri anuala neta, valoarea activelor totale si numarul mediu anual de salariati, stabilite conform prevederilor Legii nr.346/2004, cu modificarile si completarile ulterioare) conform Anexei nr. 4 si Anexei nr. 5 la prezenta Procedura;
  2. copia certificata a buletinului de identitate/cartii de identitate a reprezentantului legal al societatii solicitante;
  3. imputernicirea semnata si stampilata de reprezentantul legal al solicitantului, in cazul in care o alta persoana decat aceasta semneaza cererea de participare la TNAM (Anexa 2);
  4. fotografii cu minim 3 (trei) produse artizanale/mestesugaresti realizate/comercializate de catre solicitant;
  5. formularul de inscriere completat la inscrierea on line (Anexa 1);
  6. Anexa 8, OPIS, Sectiunea A, semnat si stampilat.

Intreaga documentatie va fi depusa in 3 exemplare, 1 original si 2 fotocopii certificate intr-un plic sigilat. Pe plicul sigilat se vor mentiona in mod obligatoriu urmatoarele informatii:  

Destinatar: OTIMMC – adresa (anexa nr. 6), cu mentiunea Programul national pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului.

Expeditor: numarul de inregistrare on-line; denumirea completa a solicitantului; numarul de inregistrare la ORC si CUI/codul de inregistrare fiscala; adresa solicitantului, inclusiv judetul.

Prin copie certificata, in cadrul acestui Program, se intelege fotocopie cu stampila si semnatura reprezentantului legal/imputernicitului cu mentiunea “conform cu originalul”.

Documentele justificative in termen, valabile pentru decontarea transportului si a cazarii  sunt acele documente emise astfel:

  • Pentru transport se considera documente in termen, documentele emise cu maxim 2 (doua) zile inainte de inceperea Targului si  maxim 2 (doua) zile dupa finalizarea Targului.
  • Pentru cazare se considera documente in termen,  documentele emise cu 1 (o) zi inainte de inceperea Targului si documentele emise cu o zi dupa finalizarea Targului.

Pentru cheltuielile legate de transport sunt considerate documente justificative: bon fiscal pentru combustibil in termen /bilet de tren/bilet de autocar/bilet de microbuz, in functie de mijlocul de transport cu care solicitantul s-a deplasat. In cazul in care acesta se deplaseaza cu autoturismul  personal sau al firmei va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcursi dar nu mai mult de 1250 lei cumulat cu cheltuieli de cazare. Conform prevederilor HG nr. 1860/2006, cu modificarile si completarile ulterioare se va rambursa contravaloarea a 7,5 L carburant la 100 km parcursi doar pentru proprietarul autoturismului (persoana fizica sau firma), chiar daca se deplaseaza in acelasi scop mai multe persoane care sunt pasageri in autoturism. Conform noilor prevederi ale Codului Fiscal, bonurile de benzina, pentru a fi considerate documente justificative, trebuie sa fie inscriptionate cu datele de identificare ale cumparatorului (in acest caz, beneficiar al Programului) ori trebuie sa fie insotite de factura.

Pentru cheltuielile legate de cazare sunt considerate documente justificative: factura fiscala, chitanta sau bon fiscal care sa dovedeasca achitarea cazarii / ordin de plata insotit de extras de cont bancar.Documentele justificative trebuie sa fie depuse in orginal. Acestea se vor deconta in limita a 1250 de lei cumulat cu cheltuielile de transport.

Document anexat:

Lista solicitantilor (XLS)

Sursa: AIPPIMM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.