Programul Cultura (2007-2013): Componenta 1.3.5 Proiecte de cooperare cu tari terte

contract.jpg
Bani pentru sprijinirea proiectelor culturale – Componenta 1.3.5 Proiecte de cooperare cu tari terte
Status: INACTIV
Depunere pana la 5.04.2013
Buget total: 785.000 lei
Obiectivele programului

Obiectivul general al programului este sa contribuie la punerea in valoare a spatiului cultural comun bazat pe o mostenire culturala similara, prin dezvoltarea cooperarii culturale intre operatorii culturali din statele participante la Program, cu scopul de a incuraja emergenta cetateniei europene.

Solicitanti eligibili

Proiectele presupun colaborarea dintre minimum trei operatori culturali, din cel putin trei tari eligibile si implicarea a cel putin unei organizatii din respectiva tara terta si / sau activitati culturale derulate in aceasta tara.

proiecteActivitati eligibile

Proiecte de cooperare culturala intre tari care participa la Program si tari terte care au incheiat acorduri de asociere sau de cooperare cu UE, sub rezerva existentei prevederilor care vizeaza domeniul cultural.

Proiecte cu o durata de maxim 24 de luni si presupun colaborarea dintre minim trei operatori culturali din cel putin trei tari eligibile si implicarea a cel putin unei organizatii din respectiva tara terta si/sau activitati culturale derulate in acea tara. 

Actiunea trebuie sa genereze o cooperare internationala concreta.

Domeniile culturale
  • Arte vizuale
  • Arhitectura
  • Artele spectacolului
  • Patrimoniu cultural
Conditii de finantare
Bugetul total alocat pe anul 2013 este in suma de 785.000 lei.
 
Suma solicitata de la Ministerul Culturii pentru cofinantarea unui proiect cultural prin Programul “Cultura 2007 – 2013” nu poate depasi 40% din valoarea cheltuielilor care vor fi efectuate in anul 2013.
 
Finantarea proiectelor se va acorda in limita bugetului existent si in ordinea depunerii documentatiei de finantare.
 
Acordarea cofinantarii nerambursabile este conditionata de existenta finantarii proiectului de la Uniunea Europeana si de contributia solicitantului din surse proprii sau atrase, care trebuie sa fie de minimum 20% la valoarea finantata de Ministerul Culturii si care urmeaza a fi dovedita prin documente justificative (contracte, facturi si documente de plata) cu ocazia decontului.
Termene-limita

Termenul-limita pana la care organizatii din Romania implicate in proiecte finantate prin Programul Cultura (fie lideri de proiect, fie coorganizatori) pot depune documentatia la Ministerul Culturii este 5 aprilie 2013.

Finantarea nerambursabila a proiectelor culturale se aloca pentru activitatile derulate in respectivul an bugetar, in intervalul cuprins intre data semnarii contractului de finantare si 15 noiembrie, in functie de perioada de desfasurare a fiecarei etape a proiectului.

Pentru proiectele care se defasoara pe o perioada mai mare de 1 an, Ministerul Culturii poate acorda cofinantare in fiecare an, in functie de bugetul alocat si cu indeplinirea exigentelor prevazute de Normele metodologice din anul respectiv.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Uniunea Europeana

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.