Programul Cultura: Componenta 3.2 Proiecte de cooperare intre organizatii implicate in analiza politicilor culturale
Obiectivul general al Programului este sa contribuie la punerea in valoare a spatiului cultural comun bazat pe o mostenire culturala similara, prin dezvoltarea cooperarii culturale intre operatorii culturali din statele participante la Program, cu scopul de a incuraja emergenta cetateniei europene.
- promovarea mobilitatii transnationale a persoanelor care activeaza in sectorul cultural;
- incurajarea circulatiei transnationale a operelor si a produselor culturale si artistice;
- incurajarea dialogului intercultural.
- Arte vizuale,
- Arhitectura,
- Artele spectacolului,
- Patrimoniu cultural
Orice persoana juridica de drept public sau privat, romana, autorizata, respectiv infiintata in conditiile legii romane, care potrivit actelor constitutive, desfasoara programe, proiecte si activitati culturale (de exemplu: organizatii nonguvernamentale, institutii publice etc.), care au obtinut finantare de la Uniunea Europeana in cadrul Programului Cultura 2007-2013.
Activitati eligibile
Se finanteaza proiecte de cooperare intre operatori culturali (departamente culturale ale autoritatilor nationale, regionale sau locale, observatoare sau fundatii culturale, catedre universitare specializate in materie de cultura, organizatii si retele profesionale etc.) care au o experienta directa si practica in analizarea, evaluarea sau determinarea impactului politicilor culturale la nivel local, regional, national si/sau european, in legatura cu unul sau mai multe din cele 3 obiective ale Agendei europene pentru cultura.
Conditii de finantare
Bugetul total alocat pe anul 2013 este in suma de 785.000 lei. Suma solicitata de la Ministerul Culturii pentru cofinantarea unui proiect cultural prin Programul „Cultura 2007 – 2013” nu poate depasi 40% din valoarea cheltuielilor care vor fi efectuate in anul 2013. Finantarea proiectelor se va acorda in limita bugetului existent si in ordinea depunerii documentatiei de finantare.
Acordarea cofinantarii nerambursabile este conditionata de existenta finantarii proiectului de la Uniunea Europeana si de contributia solicitantului din surse proprii sau atrase, care trebuie sa fie de minimum 20% la valoarea finantata de Ministerul Culturii si care urmeaza a fi dovedita prin documente justificative (contracte, facturi si documente de plata) cu ocazia decontului.
Finantarea nerambursabila a proiectelor culturale se aloca pentru activitatile derulate in respectivul an bugetar, in intervalul cuprins intre data semnarii contractului de finantare si 15 noiembrie, in functie de perioada de desfasurare a fiecarei etape a proiectului.
Pentru proiectele care se defasoara pe o perioada mai mare de 1 an, Ministerul Culturii poate acorda cofinantare in fiecare an, in functie de bugetul alocat si cu indeplinirea exigentelor prevazute de Normele metodologice din anul respectiv.
Termenul limita pentru depunerea dosarului de candidatura este 5 aprilie 2013.
Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Ministerul Culturii
DOCUMENTATIE
Puteti descarca urmatoarele documente utile:
[caseta-final-fise]